Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Zenica dobila pomoć u sklopu USAID-ovog mirovnog projekta PRO-Budućnost

05.05.2020. 08:15 / Izvor: Akta.ba

U više od 50 lokalnih zajednica realizuje se USAID-ov mirovni projekat PRO-Budućnost u sklopu kojeg je osigurana je pomoć u vrijednosti više od 80.000 KM s ciljem lakšeg prevazilaženja krize izazvane pandemijom virusa Covid-19.

Grad Zenica je nakon učešća u Javnom pozivu obezbijedio dezinfekcijska sredstva, zaštitne rukavice te medicinsku posteljinu za izolatorij. Kako je u osnovi  projekta  izgradnja mira, solidarnost i zajedništvo, sretni smo što smo uspjeli naći rješenje da pružimo urgentnu pomoć, jer smo željeli biti tu za naše partnere u ovim teškim vremenima, kazali su iz PRO-Budućnost tima. Svoje partnerstvo u smislu zajedništva i solidarnosti Grad Zenica će podijeliti sa Općinom Zavidovići, kojima će dio dostavljenog materijala biti distribuiran tokom naredne semice.

"Zadovoljni smo, što su i ovaj put naši partneri prepoznali našu ozbiljnost i odgovornost u interesu zaštite zdravlja i sigurnosti zaposlenika i građana", kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Ove sedmice je izvršena distribucija prvog dijela doniranog materijala, dok će naredne sedmice biti distribuiran i ostatak materijala. Lokalnim zajednicama je dostavljen materijal za koji su iskazali interes, a PRO-Budućnost tim je obezbijedio hranu i higijenske potrepštine, sredstva za dezinfekciju ruku, medicinsku posteljinu, repromaterijal za maske, šivaće mašine i hranu za javnu kuhinju, u skladu sa iskazanim interesom lokalnih zajednica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti