Zenica konačno dobila Prostorni plan

28.08.2019. 08:41 / Izvor: Akta.ba
Zenica konačno dobila Prostorni plan

Gradsko vijeće Zenica je u martu 2017. godine donijelo Odluku o usvajanju Nacrta Prostornog plana Grada Zenice za period 2016-2036. godine.

Na jušerašnjoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona usvojen je Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Prostorni plan Grada Zenice za period 2016-2036. godine.

Prostorni plan Grada Zenice, između ostalog, predviđa racionalnu organizaciju, korištenje i zaštitu prostora, stvaranje uslova za urbani i ruralni razvoj, kao i unaprjeđenje i razvoj transportne, energetske, vodoprivredne i telekomunikacione infrastrukture.

Gradsko vijeće Zenica je u martu 2017. godine donijelo Odluku o usvajanju Nacrta Prostornog plana Grada Zenice za period 2016-2036. godine.

"Više od dvije godine čekali smo saglasnost Skupštine ZDK na Prostorni plan Grada Zenice. Hvala novoj Vladi ZDK i zastupnicima koji su podržali davanje saglasnosti na ovaj krucijalni i strateški dokument za Grad Zenicu", kazao je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

Gradonačelnik Kasumović je istakao kako će usvajanje Prostornog plana Grada Zenice, ubrzati donošenje drugih razvojnih planova.

"U novi Prostorni plan su uvrštene dvije poslovne zone Zenica-sjever i Zenica-jug. Dugo smo radili na stvaranju uslova i prostora za ulaganje i to se konačno ostvaruje. Veliki broj investitora je zainteresovan za ulaganje u Zenicu. Nažalost smo u procesu čekanja na saglasnost Skupštine ZDK izgubili više od dvije godine", dodao je gradonačelnik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti