Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Zenica: Uvođenje novog informacionog poslovnog sistema

01.12.2018. 08:28 / Izvor: Akta.ba

U sklopu pratećih mjera projekta „Vodosnabdjevanje i odvodnja u BiH, komponenta Zenica“, konsultant za prateće mjere „Sachsen Wasser“ GmbH iz Lajpciga je proveo postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača za isporuku i instalaciju novog Poslovnog informacionog sistema (PIS) koji će unaprijediti i zaokružiti poslovne procese unutar JP „VIK“ d.o.o. Zenica.

Nabavka se finansira iz budžeta konsultantskog konzorcija „iC Consulenten ZT GmbH iz Beča, Sachsen Wasser GmbH Lajpcig i Zavod za vodoprivredu d.d. Sarajevo“ u sklopu realizacije grant sredstava KfW razvojne banke Njemačke koji se odnosi na unapređenje komunalnih preduzeća.

Sa odabranim  ponuđačem, preduzećem Infosys d.o.o. Bosanska Krupa, potpisan  je  ugovor  u vrijednosti 73.963,48 EUR, bez PDV-a, i uključuje i usluge održavanja sistema u post garantnom roku 12 mjeseci.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti