Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

ZEOS eko-sistem prati svjetske trendove zaštite okoliša i zbrinjavanja otpada

21.05.2018. 08:29 / Izvor: Akta.ba

U toku mjeseca maja uposlenici kompanije  ZEOS eko-sistem su posjetili IFAT sajam koji se održavao u Minhenu, sa ciljem upoznavanja sa najnovijom tehnologijom i svjetskim trendovima po pitanju zaštite okoliša i zbrinjavanja otpada.

IFAT je jedan od vodećih sajmova za vode, otpadne vode, upravljanje otpadom i sirovinama. Ovaj sajam se održava svake dvije godine i daje najaktuelniji i najoptimalniji pregled internacionalnih dešavanja na tržištu praktičnih rješenja iz oblasti otklanjanja otpada, reciklaže i tehnologije zaštite okoliša. Uz sajam Vas dodatno očekuje i opsežan kongresni program, koji upotpunjuje kompetentnost sajma.

ZEOS eko-sistem je ovlašteni operater sistema za upravljanje otpadnom električnom i elektronskom opremom na području FBiH, koji zbrinjava e-otpad, omogućava svim proizvođačima, uvoznicima ili distributerima prenos svoje obaveze upravljanja e-otpadom i plaćanje manjih naknada za plasman novih električnih i elektronskih proizvoda, u odnosu na samostalno ispunjenje zakonskih obaveza u skladu sa Pravilnikom.

"Budite dio naše eko porodice zajedno sa 200 najvećih i najreprezentativnijih Obveznika sistema“ poručuju iz Zeosa.

 Više informacija na: www.zeos.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti