Vijesti

Žepče: Implementacija projekta upravne odgovornosti GAP

17.03.2009. 09:08 / Izvor: Fena

Načelnik Općine Žepče, Mato Zovko i Dana W. Frey, direktor Projekta GAP u BiH, potpisali su 16.03.2009. godine Memorandum o razumijevanju.

Na ovaj način započeta je saradnja na stvaranju efikasnije i djelotvornije javne uprave. Obzirom na dosadašnje dobre rezultate u pružanju usluga građanima, Općina Žepče odabrana je među 15 od 78 apliciranih Općina koje će u idućih maksimalno četiri godine implementirati planirane aktivnosti na približavanju građanima.

"Za ovaj projektu kandidovali smo uređenje katastra i njegovo premještanje sa sadašnje lokacije u općinsku zgradu", izjavio je načelnik Zovko.

Za implementaciju projekta upravne odgovornosti GAP zadužena je Služba za građevinarstvo i prostorno uređenje, a finansijska sredstva koja će biti osigurana kroz ovaj projekt iznose oko 300.000 dolara i realizovat će se u tri faze.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti