Zgrada kod Vječne vatre bit će novi dom Gradske uprave Sarajevo

02.12.2019. 11:56 / Izvor: Akta.ba
Zgrada kod Vječne vatre bit će novi dom Gradske uprave Sarajevo

Jedan od najpoznatijih objekata u Sarajevu, zgrada kod Vječne vatre u ulici Maršala Tita postat će sjedište sarajevske Gradske uprave.

Jedan od najpoznatijih objekata u Sarajevu, zgrada kod Vječne vatre u ulici Maršala Tita postat će sjedište sarajevske Gradske uprave, potvrdio je Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Naime, Gradsko vijeće je prošle sedmice podržalo odluku kojom se postojeći prostori u kojem je smještena Gradska uprava ustupe Parlamentu FBiH. S druge strane, Vlada FBiH je ranije donijela odluku kojom prostorije u objektu kod Vječne vatre ustupa Gradu Sarajevu za sjedište.

Grad Sarajevo i Vlada FBiH spremni su pokrenuti i obnovu i unutrašnje uređenje zgrade. Na ovaj način, rješava se dugogodišnji problem smještaja obje institucije i Parlamenta FBiH i Grada, obzirom da sadašnji uvjeti ne zadovoljavaju potrebe za efikasnijim djelovanjem. 

"Mi radimo projekte od kojih će grad imati dugoročnu korist, a sve u interesu građana. Objekt koji je izgrađen po projektu čuvenih arhitekata Josipa Vancaša i Karla Paržika dostojan je sjedišta glavnog grada. Na ovaj način ćemo ponovo oživjeti jednu vrlo važnu građevinu u samom centru grada koja će postati prava gradska kuća sa dodatnim sadržajima", istakao je Skaka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti