ZOI '84 - Brojni pokušaji sabotiranja zimske sezone na Bjelašnici i Igmanu

03.11.2019. 09:42 / Izvor: Akta.ba
ZOI '84 - Brojni pokušaji sabotiranja zimske sezone na Bjelašnici i Igmanu

Pred pripreme sezone na Bjelašnici počele su se dešavati sabotaže koje osim što nanose finansijsku štetu preduzeću ZOI’84.

Pred pripreme sezone na Bjelašnici počele su se dešavati sabotaže koje osim što nanose finansijsku štetu preduzeću ZOI’84, prijete zaustavljanjem priprema za sezonu, ali i sigurnosti građana, saopćeno je iz tog kantonalnog javnog preduzeća.

"U posljednjih nekoliko dana je ukradena sigurnosna sajla na dvosjedu. Radi se o 650 m sajle koja se nalazi na stubovima visine od 10 do 25 m, što govori o tome na šta se sve spremno da se zaustave aktivnosti na uvođenju reda, sanaciji i unapređenju stanja u ovom kantonalnom preduzeću", navodi se u saopćenju.

Iz ZOI-a '84 podsjećaju da je nedavno  ukraden i sigurnosni kabl na liftu na popularnoj stazi 'Kolijevka', te navode kako je, pored ovih slučajeva koji su prijavljeni policiji i za koje će biti podnesene krivične prijave, zabilježen još niz manjih pokušaja zaustavljanja i ometanja tekućih aktivnosti.

Šteta se procjenjuje na gotovo 50.000 KM, a iz spomenutog preduzeća upozoravaju da ovakvi incidenti mogu dovesti do narušavanja sigurnosti posjetilaca.

Kako se nadalje navodi, nova uprava ZOI’84 će, pored svega što će poduzeti policija i tužilaštvo, samostalno poduzeti odlučne korake u zaštiti svoje imovine i sigurnosti posjetilaca "i svim sredstvima koje zakon dozvoljava zaustaviti pokušaje sabotaža i zaustavljanja uvođenja reda na olimpijskim planinama i preduzeću u cjelini".

"I dalje će, kao i do sada, sve uočene nepravilnosti biti prijavljivane Tužilaštvu, jer je transparentnost, zaustavljanje nelegalnih radnji i domaćinsko upravljanje novcem građana, uz obogaćivanje sadržaja i ponude na planinama, princip djelovanja nove uprave od kojeg se neće odustati ni po koju cijenu", navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti