Zukić s predstavnicima Udruženja za tekstilnu i kožarsko-prerađivačku industriju

09.10.2020. 13:29 / Izvor: Akta.ba
Zukić s predstavnicima Udruženja za tekstilnu i kožarsko-prerađivačku industriju

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić primio je danas u Sarajevu predstavnike Udruženja za tekstilnu, kožarsko-prerađivačku i gumarsku industriju Privredne/Gospodarske komore FBiH

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić primio je danas u Sarajevu predstavnike Udruženja za tekstilnu, kožarsko-prerađivačku i gumarsku industriju Privredne/Gospodarske komore FBiH, koji su ga informisali o stanju u ovom sektoru te ponudili prijedloge za unapređenje rada kompanija u niskoakumulativnoj i radno intenzivnoj grani industrije.

Predstavnici Udruženja izrazili su podršku federalnom ministru u njegovim poduzetim zalaganjima na unapređenju poduzetništva i očuvanju radnih mjesta. Na sastanku je usaglašena spremnost svih partnera na izradi zakonskih rješenja koja će pojednostaviti i značajno ubrzati procese te aktivnosti poduzetnika kako bi postigli konkurentnost na tržištu, očuvali postojeća radna mjesta i stvarali prilike za otvaranje novih.

Ministar Zukić je prezentirao aktuelna zakonska rješenja i inicijative te istakao napore Vlade FBiH i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u očuvanju radnih mjesta i stvaranju uslova za otvaranje novih kroz podršku razvoju privrede i poduzetništva.

Članovi Udruženja informisani su i o podršci Svjetske banke koja će biti realizirana putem Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta s ciljem jačanja kapaciteta malih i srednjih preduzeća.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Udruženja za tekstilnu, kožarsko-prerađivačku i gumarsku industriju Privredne/Gospodarske komore FBiH Haris Sejdić, sa saradnicima, kao i direktor Sektora za industriju i usluge Privredne/Gospodarske komore FBiH Almir Mališević, saopćeno je iz Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti