Zvornik na 4. mjestu mikro gradova Evrope za pokretanje biznisa

02.05.2018. 08:55 / Izvor: RTRS
Zvornik na 4. mjestu mikro gradova Evrope za pokretanje biznisa

Predstavnici Gradske uprave se nadaju da će u Zvorniku u narednom periodu doći još velikih investitora poput "Zeochema".

Londonski The Financial Times, Republiku Srpsku je, prije dva mjeseca, uvrstio među 10 malih regija budućnosti. Zvornik se našao na četvrtom mjestu mikro gradova Evrope, kada su u pitanju niski troškovi za pokretanje biznisa.

Činjenica da se Zvornik našao u odabranom društvu starog kontinenta, kada je u pitanju visina troškova za pokretanje biznisa nagrada je za opredjeljenje nadležnih da se stvori povoljan poslovni ambijent koji će omogućiti dolazak investitora i nova radna mjesta.

"Neko je u Zvorniku prepoznao ambijent kakav mi ovdje stvaramo i rekaoda je Zvornik dobro mjesto za investiranje", istakao je za RTRS gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske je naglasio da ova nagrada predstavlja svojevrsnu promociju grada Zvornika.

"Zvornik je mjesto koje je povoljno za strana ulaganja kada su u pitanju troškovi početka poslovanja samih privrednih subjekata, ali i promocija Republike Srpske kao mjesta gdje se može ulagati", dodao je Klokić.

U proteklih deset godina Gradska uprava Zvornika je preduzetnicima i potencijalnim investitorima omogućila niz pogodnosti. Istog dana kada predaju potrebnu dokumentaciju dobijaju dozvolu za pokretanje biznisa, oslobođeni su brojnih taksi, a ozbiljnim investitorima se na raspolaganje stavljaju i referenti.

Sve navedeno prepoznala je i švajcarska firma “Zeochem” koja je sagradila fabriku i zaposlila 39 radnika.

"Moram biti iskren da smo imali stvarno dobru podršku Gradske uprave pri dobijanju svih mogućih dozvola i u savjetodavnoj pomoći zbog čega se ovim putem se zahvaljujem gradonačelniku", naglasio je direktor ove kompanije Zoran Petković.

Predstavnici Gradske uprave se nadaju da će u Zvorniku u narednom periodu doći još velikih investitora poput “Zeochema”, a samim tim i novih zapošljavanja,

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti