ZZO prebacuje 8 miliona KM za borbu protiv korone

24.03.2020. 08:31 / Izvor: Akta.ba
ZZO prebacuje 8 miliona KM za borbu protiv korone

Zavodu je naloženo da odmah iz tekućih rezervi prebaci sredstva u iznosu od 8.000.000KM za nabavku medicinske i zaštitne opreme koja u ovom trenutku nedostaje.

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo usvojili sujednoglasno zaključak kojim se djelimično mijenja režim rada i funkcionisanja ovog kantonalnog zakonodavnog tijela, u vremenu dok traje intenzivna borba protiv sprečavanja širenja zaraze uzrokovane koronavirusom (COVID-19).

Skupština je stavila van snage moratorij na zapošljavanje u Kantonu Sarajevo, kako bi se omogućilo trenutno najaktivnijim i najbitnijim oblastima, poput inspekcije, dodatno popuniti redove, odnosno dokapacitiranje.

Zastupnici su primili na znanje Informaciju o epidemiološkoj situaciji i stanju zdravstvenog sistema u Kantonu Sarajevo, kao i o efektima istih na privredu u Kantonu Sarajevo.

Dali su saglasnost na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo i Odluku o izvršavanju ovog plana za 2020. godinu, sa zaključkom da se obaveže Zavod ZZO KS da pripremi rebalans ovog plana u narednih 15 dana, u skladu sa stvarnim potrebama koje su se javile u ovo pandemijsko vrijeme. Usvojili su i još jedan zaključak kojim su naložili Zavodu da odmah iz tekućih rezervi prebaci sredstva u iznosu od 8.000.000KM za nabavku medicinske i zaštitne opreme koja u ovom trenutku nedostaje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti