Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Odluka o korekciji Regulacionog plana Park - šuma Hum

Izvor: Službene novine Kantona Sarajevo, Broj 37, 26.09.2013.

Na osnovu člana 46. Zakona o prostornom uređenju Kantona Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", br. 7/05) i člana 50. Statuta Općine Novo Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", br. 14/04) načelnik Općine Novo Sarajevo, dana 12. septembra 2013. godine, verifikao je i donio

 

ODLUKU O KOREKCIJI

REGULACIONOG PLANA "PARK - ŠUMA HUM"

(Objekti u ulici Zahira Panjete)

 

Član 1.

Usvaja se korekcija Regulacionog plana "Park - šuma Hum" (u daljem tekstu: korekcija Plana).

 

Član 2.

Korekcijom Plana usklađuje se usvojeni Plan sa situacijom na terenu, odnosno ucrtavaju se postojeći stambeni objekti, a planirana rekonstrukcija ulice Zahira Panjete se usklađuje u odnosu na ucrtane predmetne postojeće objekte.

 

Član 3.

Korekcija Plana sastoji se iz tekstualnog dijela i grafičkog priloga sa ucrtanim postojećim objektima. Tekstualni dio i grafički prilog korekcije Plana su sastavni dio Regulacionog plana "Park - šuma Hum" ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 23/09).

 

Član 4.

Korekcija Plana je rađena za fazu urbanizma i saobraćaja, a obzirom da nije zahtjevala promjene u ostalim fazama Plana, korekcija Plana je usaglašena sa Idejnim rješenjima koja su sastavni dio Izmjena i dopuna Regulacionog plana "Park – šuma Hum" ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 23/09).

 

Član 5.

Po jedan primjerak ovjerene korekcije Plana (tekstualni dio i grafički prilog) nalazi se na stalnom javnom uvidu i čuva se u Službi za oblast prostornog uređenja i urbanizma Općine Novo Sarajevo, Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, Gradskoj upravi Grada Sarajeva i Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

 

Član 6.

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Kantona Sarajevo".

 

Broj 02-23-1592/12

12. septembra 2013. Godine

 

Načelnik

Općine Novo Sarajevo

Nedžad Koldžo, s. r.

 

ZAVOD ZA PLANIRANJE RAZVOJA KANTONA

SARAJEVO

 

KOREKCIJA

REGULACIONOG PLANA "PARK-ŠUMA HUM"

 

(Objekti u ulici Zahira Panjete)

 

Direktor

Hamdija Efendić, s. r.

 

Sarajevo, februar/veljača 2013. godine

 

Nosilac pripreme plana: Načelnik Općine

Novo Sarajevo

Nedžad Koldžo, s. r.

Nosilac izrade Plana: Zavod za planiranje razvoja

Kantona Sarajevo

 

Koordinator Sektora za provedbenu Plansku dokumentaciju i stručna mišljenja:

Stanislava Marinović, dipl.ing. arh., s. r.

 

Odgovorni planer: Mirza Rustempašić, dipl.ing. arh., s. r.

 

Odgovorni planer faza saobraćaj: Aida Beširević, dipl. ing. građ., s. r.

 

UVOD

Regulacioni plan "Park - šuma Hum" je usvojen i objavljen u "Službenim novinama Kantona Sarajevo", br. 23/09. U skladu sa odredbama člana 46. Zakona o prostornom uređenju ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 7/05) Načelnik Općine Novo Sarajevo je pokrenuo inicijativu za korekcijom navedenog Plana aktom broj 02-23-1592/12 od 03.01.2012., a u cilju stvaranja preduvjeta za usklađivanje usvojenog Plana sa situacijom na terenu, odnosno unošenje postojećih stambenih objekata u ulici Zahira Panjete u Plan, te usklađivanje planirane saobraćajnice u odnosu na predmetne objekte. Predmetni objekti se nalaze iznad groblja "Obad", te je za izradu predmetne korekcije pribavljena i Saglasnost KJKP "POKOP" d.o.o. Sarajevo, br: 1539/12 od 13.12.2012. godine.

 

IZVOD IZ REGULACIONOG PLANA "PARK – ŠUMA HUM"

Prostor Park-šume Hum obuhvata površinu od 233,10 ha. Ovaj Plan ulazi prostorno u četiri Opštine Kantona Sarajevo: Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad i Vogošća.

Prema planiranoj namjeni površina unutar granica Regulacionog plana "Park šuma Hum", lokalitet na koju se odnosi predmetna Korekcija Plana nalazi se u Zoni individualnog stanovanja, i na uslovno stabilnom terenu (US), a na južnoj strani graniči sa grobljem Obad, koje se nalazi u namjeni Mezarja i

groblja.

 

KOREKCIJA REGULACIONOG PLANA "PARK - ŠUMA HUM"

Korekcija Regulacionog plana "Park - šuma Hum" odnosi se na usklađivanje usvojenog Plana sa situacijom na terenu, odnosno unošenje postojećih stambenih objekata i usklađivanje planirane rekonstrukcije ulice Zahira Panjete u odnosu na predmetne objekte. Ulica Zahira Panjete je ujedno i granica Regulacionih planova "Park - šuma Hum" i "Pofalići", te je zbog toga urađena i Korekcija RP "Pofalići". Lokalitet na koju se odnosi predmetna Korekcija Plana nalazi se u Zoni individualnog  stanovanja, i na uslovno stabilnom terenu (US), a na južnoj strani graniči sa grobljem Obad, koje se nalazi u namjeni Mezarja i groblja.

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: