Dačić: Srbija će sve učinti kako bi do 2019. ispunila uvjete za EU članstvo

30.12.2015. 10:16 / Izvor: HINA
Dačić: Srbija će sve učinti kako bi do 2019. ispunila uvjete za EU članstvo

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić izjavio je da će Srbija učiniti sve kako bi do 2018. ili 2019. godine završila pregovore s Europskom unijom.

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić izjavio je da će Srbija učiniti sve kako bi do 2018. ili 2019. godine završila pregovore s Europskom unijom i u formalno-pravnom smislu bila spremna za donošenje političke odluke o punopravnom članstvu.

Dačić je u intervjuu za Radio Beograd 1 istaknuo da od napretka u poglavlju 35, koje se tiče normaliziranja odnosa s Prištinom, ovisi napredak i u ostalim poglavljima, ali je "problem što ni Europskoj uniji nije jasno šta sve to poglavlje podrazumijeva".

"Od Srbije nije zatražena promjena stajališta o Kosovu, a pravno obvezujući sporazum o normaliziranju odnosa Beograda i Prištine ne podrazumjeva priznanje Kosova", rekao je Dačić.

U svezi sa srpskim predsjedanjem OESS-om tijekom 2015. godine, Dačić je naveo da su se najvažniji međunarodni faktori - od Vijeća sigurnosti UN pa do zemalja članica OESS-a, Europske unije, Rusije, Ukrajine i drugih zemalja - "vrlo pozitivno očitovali" o mandatu Srbije na čelu OESS-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU