Još jedno pismo - rano upozorenje Europske komisije

10.03.2016. 11:10 / Izvor: HRT
Još jedno pismo - rano upozorenje Europske komisije

EK poslala je danas Vladi još jedno pismo u kojem izražava zabrinutost u pogledu usklađenosti fiskalnih obveza. Hrvatska nije jedina koja je dobila pismo tog sadržaja. Tu su jos i Belgija, Finska, Italija, Rumunjska i Španjolska.

Europska komisija poslala je danas Vladi još jedno pismo u kojem izražava zabrinutost u pogledu usklađenosti fiskalnih obveza. Hrvatska nije jedina koja je dobila pismo tog sadržaja. Tu su jos i Belgija, Finska, Italija, Rumunjska i Španjolska.

Ovo je pismo, prema objašnjenju iz Europske komisije, poslano kao neka vrsta ranog upozorenja, dok se još mogu poduzeti mjere za ispravljanje u sklopu Pakta o stabilnosti i rastu, stoji u priopćenju Komisije.

Europska komisija je spremna pokrenuti dijalog sa šest drzava, uključujući i Hrvatsku kako bi se proračunska strategija uskladila s pravilima Pakta za stabilnost i rast.

Podsjetimo, nakon što je jučer Europska komisija objavila da neće pokrenuti korektivne mjere protiv Hrvatske premijer Tihomir Orešković istaknuo je danas na konferenciji za novinare da bi njihovo uvođenje bilo katastrofalno za našu zemlju. Odluku Komisije ocijenio je veoma pozitivnom porukom.

No, Hrvatsku će, kao i druge zemlje, Komisija nadzirati u ispravljanju makro-ekonomskih neravnoteža. Do kraja travnja pripremit će nove preporuke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU