Vinarima 3,2 milijuna kuna iz EU za investicije u vinarije i marketing

21.03.2016. 09:22 / Izvor: Akta.ba
Vinarima 3,2 milijuna kuna iz EU za investicije u vinarije i marketing

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je na osnovi odobrenih sredstava iz Vinske omotnice, za završena ulaganja u sklopu mjere Investicija u vinarije i marketing vina u razdoblju od 1. siječnja do 18. ožujka isplatila potporu u ukupnom iznosu od 3,2 milijuna kuna.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je na osnovi odobrenih sredstava iz Vinske omotnice, za završena ulaganja u sklopu mjere Investicija u vinarije i marketing vina u razdoblju od 1. siječnja do 18. ožujka isplatila potporu u ukupnom iznosu od 3,2 milijuna kuna, izvijestili su u petak iz Agencije.

Potporu je dobilo 11 korisnika i kretala se od 56,7 tisuća kuna koliko je dobio OPG Kolar iz Osječko-baranjske županije za projekt "Investicija u vinarije i marketing vina/nabava nove opreme" do 759,4 tisuće kuna koliko je dobila zadruga Trs iz Vukovarsko-srijemske županije za projekt "Ulaganje u opremu za vinski podrum i punionicu vina".

Iz Agencije podsjećaju da je u okviru Vinske omotnice iz EU osigurano 57 milijuna eura za razvoj hrvatskog vinarstva i vinogradarstva tijekom petogodišnjeg razdoblja.

Cilj programa je povećanje konkurentnosti vinara kroz tri mjere u okviru projekata restrukturiranja i konverzije vinograda, izgradnje i opremanje vinarija te projekte marketinga i promocije vina.

Za dodjelu bespovratnih sredstava mogu se prijaviti vinari i vinogradari koji su upisani u Vinogradarski registar. Za sve tri mjere, najmanji iznos potpore je 3.000 eura, a najveći 1,5 milijuna eura, ovisno o mjeri, a za završene projekte Agencija za plaćanja u poljoprivredi isplaćuje od 50 do 80 posto ukupno prihvatljivih troškova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU