Isprobajte recept za palačinke bez glutena

29.10.2016. 10:20 / Izvor: Akta.ba
Isprobajte recept za palačinke bez glutena

Klub ljubitelja palačinaka donosi vam nove inovativne recepte za savršene palačinke.

Klub ljubitelja palačinaka donosi vam nove inovativne recepte za savršene palačinke. Svi vole palčinke, jedemo ih za doručak, ručak, večeru, pripremaju se i slane i slatke i debele i tanke.

Pogledajte sastojke za današnji recept .

PALAČINKE BEZ GLUTENA

Sastojci:

Brašno heljdino 100g

Brašno rižino 100g

Brašno laneno 50g

Pekmez od jabuke 100g

Sojino mlijeko 2dl

Jaja 1 kom

Šećer sitni 2 kašike

Maslinovo ulje 1 dl

Cimet 1 kašika

Pistacije 100g

Priprema:

Od jaja, mlijeka,  maslinovog ulja, šećera i vode napraviti masu pa dodati heljdino, rižino i laneno brašno,  te sve umutiti da se dobije željena gustoća mase za palačinke. Palačinke zatim peći peći na srednje jakoj vatri sa obje strane. Kada su palačinke pečene, oblikovati pomoću kalupa na manje palačinke i puniti pekmezom od jabuke. Po želji poslužiti uz cimet i pistacije.

Prijatno!

Foto: Adis Ćutahija

Za više recepata posjetite www.klubljubiteljapalacinaka.ba

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza