Isprobajte recept za palačinke bez glutena
Klub ljubitelja palačinaka donosi vam nove inovativne recepte za savršene palačinke.
Klub ljubitelja palačinaka donosi vam nove inovativne recepte za savršene palačinke. Svi vole palčinke, jedemo ih za doručak, ručak, večeru, pripremaju se i slane i slatke i debele i tanke.
Pogledajte sastojke za današnji recept .
PALAČINKE BEZ GLUTENA
Sastojci:
Brašno heljdino 100g
Brašno rižino 100g
Brašno laneno 50g
Pekmez od jabuke 100g
Sojino mlijeko 2dl
Jaja 1 kom
Šećer sitni 2 kašike
Maslinovo ulje 1 dl
Cimet 1 kašika
Pistacije 100g
Priprema:
Od jaja, mlijeka, maslinovog ulja, šećera i vode napraviti masu pa dodati heljdino, rižino i laneno brašno, te sve umutiti da se dobije željena gustoća mase za palačinke. Palačinke zatim peći peći na srednje jakoj vatri sa obje strane. Kada su palačinke pečene, oblikovati pomoću kalupa na manje palačinke i puniti pekmezom od jabuke. Po želji poslužiti uz cimet i pistacije.
Prijatno!
Foto: Adis Ćutahija
Za više recepata posjetite www.klubljubiteljapalacinaka.ba
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.