Jeste li heroj? Biste li pomogli u nevolji? Saznajte uz ovaj test

17.10.2016. 10:12 / Izvor: 24sata
Jeste li heroj? Biste li pomogli u nevolji? Saznajte uz ovaj test

Ako ste se ikad pitali dok ste gledali filmove katastrofe biste li i vi tako nesebično pomogli drugome u nevolji, vrijeme je da saznate.

Ako ste se ikad pitali dok ste gledali filmove katastrofe biste li i vi tako nesebično pomogli drugome u nevolji, vrijeme je da saznate. Ovaj jednostavni test, nazvan "stroop test" može vam otkriti koliko biste doista u takvim situacijama bili spremni zanemariti sebe i priskočiti drugome u pomoć, donosi 24sata.hr. 

Riječ je o testu na kojemu su napisane riječi različitih boja u drugačijim bojama. Potrebno je naglas izgovoriti boju, a ne riječ. Što točnije i brže to izgovorite, to su vaše kontrole inhibicija veće. To znači da bolje kontrolirate različite zapreke u svom tijelu, a što to bolje uspijevate to su i veće šanse da biste se u situaciji katastrofe ponijeli kao heroj. 

Test je iznad.  Pokušajte ga riješiti! Pogledajte fotografiju.

"Očekivali bismo da su ljudi s boljom kontrolom inhibicija oni koji mogu kontrolirati potrebu da pobjegnu iz opasne situacije. Oni će moći bolje kontrolirati taj nagon i ostati pomoći drugima", objasnila je doktorica Sarita Robinson sa Sveučilišta u Lancashireu za Sun. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza