al

Pauza / TURIZAM I GASTRO

Kapetanove palačinke

10.11.2016. 11:50 / Izvor: Akta.ba

Foto: Adis Ćutahija

KAPETANOVE PALAČINKE

Sastojci:

Brašno pšenično Zlatni puder 300g

Tunjevina iz konzerve  300g

Masline crne 50g

Masline zelene 50g

Limun 50g

Paradajz šeri 50g

Kapari 30g

Kopar 20g

Celer list 30g

Riblji temeljac 2dl

Mlijeko 2dl

Peršun list 20g

Jaja 4 kom

Šećer sitni 1 kašikica

Maslinovo ulje 0,5 dl

Menta svježa 20g

Priprema:

Od  brašna, jaja, mlijeka, ulja, ribljeg temljca  i vode napraviti masu za palačinke . List celera isjeći na sitno i posuti palačinke prilikom izlijevanja na tavu. U tunjevinu dodati sok od limuna, sitno sjeckane kapare, masline i svježi kopar. Sa pripremljenom masom puniti palačinke te poslužiti sa maslinama i šeri paradajzom.

(Riblji temeljac dobiti kuhanjem ribljih kostiju sa mrkvom, korijenom i listom celera, bijelim i crvenim lukom i peršunovim listom)

Prijatno!

http://klubljubiteljapalacinaka.ba/

https://www.facebook.com/KlubLjubiteljaPalacinaka

PODIJELI:

TAGOVI:

Kapetanove palačinke

palačinke

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza