Mostar Film Festival dobio natjecateljski program

08.11.2016. 13:09 / Izvor: Fena
Mostar Film Festival dobio natjecateljski program

Pored natjecateljskoga dijela programa organizatori su najavili i bogat popratni program Mostar Film Festival.

Nakon devet godina postojanja mostarski filmski festival prerastao je iz festivala filmske revije u filmski festival s natjecateljskim programom, s naglaskom na "glumačkom zanatu", rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru.

Festival će ubuduće nositi ime Mostar Film Festival, a ovogodišnje izdanje održat će se 24. do 30. studenoga u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače.

U okviru natjecateljskog programa ove godine bit će prikazano sedam filmova iz regije, a stručni žiri u sastavu Sandra Rančić (novinarka i filmska kritičarka), Dževdet Tuzlić (novinar i filmski kritičar), Jaime Olabarri Powell (španjolski fotograf) i predsjednik žirija Velibor Topić (glumac), dodijelit će nagradu "Stablo ljubavi" za najbolje ženske i muške glavne te sporedne uloge, kao i nagradu za najboljeg debitanta, kazala je umjetnička direktorica Festivala Maja Knezović Lasić.

Organizatori su najavili kako će imena filmova biti objavljena na sljedećoj konferenciji za novinare, 17. studenoga.

U okviru Mostar Film Festival bit će održana i zatvorena projekcija filma "Mrtve ribe plivaju na leđima", koji je sniman na proljeće ove godine u Mostaru, najavio je direktor Festivala Slaven Knezović.

Po njegovim riječima, od skromnih početaka prije devet godina, Mostar Film Festival razvio se u događaj koji je priznat širom regije.

"Mislim da se možemo s ponosom osvrnuti na proteklih devet godina. Počeli smo u gradu u kojemu nije postojala niti jedna kino dvorana i uspjeli smo u tom vremenu staviti Mostar na filmsku mapu", istaknuo je Knezović.

Pored natjecateljskoga dijela programa organizatori su najavili i bogat popratni program Mostar Film Festival.

U okviru "Docuspectra" bit će prikazana najbolja recentna otvaranja dokumentarnih filmova iz regije. Program "Junaci lektire na velikom ekranu" namijenjen je djeci, a kao što mu i samo ime kaže, u okviru tog programa bit će prikazane filmske ekranizacije dječje literature.

Treći program je program studentskog filma u okviru kojega će biti prikazana najbolja filmska otvaranja studenata akademija i fakulteta filmske umjetnosti iz regije, rekao je izvršni producent Mostar Film Festivala Ognjen Džinić. Najbolje studente nagradit će generalni sponzor Festivala HT Eronet, a za njih su planirana predavanja i radionice na kojim će gostovati glumci Lazar Ristovski i Dragan Despot.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza