Pikantne palačinke kao toplo predjelo

08.11.2016. 09:37 / Izvor: Akta.ba
Pikantne palačinke kao toplo predjelo

Volite pikantno? Onda su ove palačinke pravi izbor za vas.

Foto: Adis Ćutahija

Pikantne palačinke

Sastojci:

Brašno raževo 100g

Brašno ječmeno 50g

Brašno pšenično Zlatni puder 100g

Mlijeko 2dl

Jaja 2 kom

Čili paprike 50g

Patlidžan 100g

Svježi sir 100g

Bijeli luk 2 češnja

Peršunov list 10g

So 2 kašikice

Bijeli biber ½ kašikice

Maslinovo ulje 1dl

Suncokretovo ulje 0,5dl

Priprema:

U dublju posudu razbiti jaja, mlijeko, maslinovo ulje i so. Zatim doliti pola litra vode i sve zajedno umutiti. U masu dodavati pšenično brašno, raževo i ječmeno brašno i mutiti da se sastojci sjedine. Po potrebi dodati vode dok se ne dobije željena gustoća mase za palačinke. Ljute čili paprike isjeći na kolutiće i dio dodati u masu za palačinke. Od dobijene mase peći palačinke na srednje jakoj vatri i u toku pečenja posuti kolutiće paprike po palačinkama.

Patlidžane isjeći na kocke i popržiti na ulju, posoliti i dodati bijeli biber. Potom dodati sjeckani peršunov list. Pripremljene patlidžane izblendati i pomiješati sa svježim sirom. Sa pripremljenom masom puniti palačinke. Po želji dekorisati svježim začinskim biljem i kolutićima paprike.

Poslužiti kao toplo predjelo.

Prijatno!

http://klubljubiteljapalacinaka.ba/

https://www.facebook.com/KlubLjubiteljaPalacinaka

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza