Spremite Dobro poznate palačinke
Palačinke puniti Zottarela sirom i paradajzom, poslužiti sa svježim bosiljkom i poprskati maslinovim uljem.
DOBRO POZNATE PALAČINKE
Sastojci:
Brašno pšenično Zlatni puder 150g
Heljdino brašno100g
Zottarela sir 300g
Paradajz svježi 200g
Bosiljak svježi 60g
Mlijeko 2dl
Jaja 2 kom
Maslinovo ulje 1 dl
Šećer ½ kašikice
Sol 1 kašikica
Priprema:
U dublju posudu umutiti jaja, dodati mlijeko, maslinovo ulje i sitni šećer. Zatim doliti vodu i sve zajedno umutiti. U masu dodavati pšenično i heljdino brašno te mutiti da se sastojci sjedine i dobije željena gustoća.
Palačinke peći na srednje jakoj vatri.
Palačinke puniti Zottarela sirom i paradajzom, poslužiti sa svježim bosiljkom i poprskati maslinovim uljem.
Prijatno!
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.