Tri nova filma na repertoaru kina Ekran

30.08.2016. 12:56 / Izvor: Akta.ba

Kino Ekran septembar počinju uz filmski spektakl BEN HUR, dramatičnu komediju PSI RATA i hrvatsku akcionu komediju ZG80.

Kino Ekran septembar počinju uz filmski spektakl “BEN HUR” , dramatičnu komediju “PSI RATA” od reditelja trilogije Hangover i navijačko ludilo sa kraja 80-tih   uz  hrvatsku akcionu komediju “ZG80”.

PSI RATA (WAR DOGS)

Jonah Hill i Miles Teller kao trgovci oružjem. Zabava je zagarantirana! Film je režirao Todd Philips, zaslužan za trilogiju ‘Mamurluk’, prema nevjerojatnoj istinitoj priči o dvojici dvadesetogodišnjaka Davidu Packouzu i Efraimu Diveroliu koji su uspjeli potpisati 300 milijuna vrijedan ugovor s Pentagonom za opskrbu oružja saveznicima u Afganistanu. U filmu ih pratimo na putu apsurda i političkog svijeta internacionalnog trgovanja oružjem na kojem će završiti optuženi za prevaru.

Termini projekcija svaki dan od: 21:00 sat.

ZG80

Ova akcijska komedija prati grupu navijača Bad Blue Boysa’ koji odlaze na utakmicu između NK Dinamo i FK Crvena Zvezda gdje ih očekuju njihovi tadašnji najveći rivali – Delije. Utakmica pokreće niz događaja koji dovode do pravog navijačkog rata na ulicama Beograda. Impresivna glumačka ekipa sjajno je uprizorila autentičan, neuljepšan navijački duh i vrijeme u kojem se radnja filma

događa.Termini projekcija svaki dan od: 19:00 sati.

BEN HUR

„Ben-Hur“ je epska priča o Judi Ben-Huru (Jack Huston), princu kojeg je lažno optužio za izdaju njegov usvojeni brat Messala (Toby Kebbell), oficir u rimskoj vojsci. Kad mu oduzmu titulu, odvoje od porodice i žene koju voli (Nazanin Boniadi), Judu šalju u ropstvo. Poslije više godina provedenih na moru, Juda se vraća u svoju domovinu da potraži osvetu, ali pronalazi iskupljenje. Zasnovan je na klasiku Lew Wallacea „Ben-Hur – Priča o Hristu“. U filmu igraju i Rodrigo Santoro i Morgan Freeman.

Termini projekcija svaki dan od:  18:00 i 20:30 sati. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza