U okviru TTU-a Tuzla osniva se novi privredni subjekt TTU Energetik

20.09.2016. 13:38 / Izvor: Akta.ba
U okviru TTU-a Tuzla osniva se novi privredni subjekt TTU Energetik

Skupština Elektroprivrede BiH jučer je donijela odluku o osnivanju novog privrednog subjekta u okviru Tvornice transportnih uređaja (TTU) Tuzla.

Skupština Elektroprivrede BiH jučer je donijela odluku o osnivanju novog privrednog subjekta u okviru Tvornice transportnih uređaja (TTU) Tuzla, pod nazivom TTU Energetik d.o.o. Tuzla - potvrdio je danas ministar industrije, energetike i rudarstva TK-a Srđan Mićanović. 

Na pres-konferenciji kazao je da je Vlada TK-a medijator u ovom procesu i nastoji da užurba procese koji se vode na nivou Elektroprivrede BiH i Rudnika mrkog uglja Banovići.

Očekuje se da ovakvu odluku donese i Skupština RMU Banovići, koji bi s 20 posto vrijednosti kapitala ušao u novo privredno društvo.

-Registracijom novog privrednog društva očekujemo da se ponudi određena suma novaca, koja bi zadovoljila i stečajnog upravnika i Skupštinu odbora stečajnih povjerilaca TTU, koji će odlučiti za koji iznos će fabrika TTU biti  prodana - kazao je on.

Smatra da je odluka Skupštine Elektroprivrede BiH znak da je "priča ozbiljna i da niko ne želi varati radnike TTU-a", dodajući da se realizacija očekuje uskoro.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti