Ugovor Datalaba i BH Telecoma: PANTHEON Cloud dostupan bh. firmama

07.03.2017. 14:50 / Izvor: Akta.ba
Ugovor Datalaba i BH Telecoma: PANTHEON Cloud dostupan bh. firmama

BH Telecom i Datalab, vodeća kompanija za razvoj ERP softvera u Adriatik regiji, potpisali su Ugovor o poslovnoj saradnji.

Nakon uspješnih partnerstava sa telekom operaterima u regiji, PANTHEON Cloud je sada dostupan i za bh. tržište. 

BH Telecom, vodeći telekomunikacijski operater u Bosni i Hercegovini i Datalab, vodeća kompanija za razvoj ERP softvera u Adriatik regiji, potpisali su Ugovor o poslovnoj saradnji. Cilj saradnje je omogućiti preduzećima kvalitetno, pouzdano i pristupačno softversko rješenje za upravljanje preduzećem - PANTHEON Cloud. BH Telecom je obezbijedio moderni data centar za skladištenje podataka, a Datalab računovodstveni program PANTHEON dostupan u cloud tehnologiji.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo da preduzećima možemo ponuditi PANTHEON posredstvom interneta i cloud tehnologije. Naš cilj je da pomognemo poslovnoj zajednici da posluje efikasnije uz transparentnije troškove u odnosu na tradicionalnu investiciju i manji rizik od skrivenih troškova u toku implementacije", izjavio je prilikom potpisivanja ugovora direktor Datalab BH, Nedim Pašić, dodajući da će današnjim ugovorom ostvariti svoj veliki cilj, a to je da unaprijede poslovanje kompanija i preduzeća na način da će moći biti konkuretniji u odnosu na okruženje.

Prema riječima Pašića, cloud strukturu troškova za računovodstveni program praktično svode na minimum. Preduzeća više neće imati potrebu za skupim serverima, koji brzo zastarijevaju, troškovima licenciranja, složenog umrežavanja i podešavanja opreme, zaposlenih na održavanju IT infrastrukture, novih verzija programa, te skladištenja podataka.

Izvršni direktor za razvoj poslovanja i član Uprave BH Telecoma, Duljko Hasić, ovim povodom je izjavio da će nova usluga PANTHEON Cloud omogućiti poslovnim korisnicima najnoviju, naprednu uslugu za računovodstvo.

"Usluga Pantheon Cloud je dio stalnog, višegodišnjeg nastojanja da privrednim subjektima pružamo nove, visokokvalitetne usluge, kakve imaju kompanije na razvijenom, zapadnoevropskom telekomunikacijskom tržištu, bilo samostalno ili sa partnerima. Ovo je još jedna od usluga koja će našim poslovnim korisnicima omogućiti da kroz pristup i korištenje infrastrukture BH Telecoma unaprijede svoje poslovanje i ostvare uštede", rekao je Hasić, ističući da će usluga zainteresiranim firmama biti dostupna već od aprila ove godine, te da bh. privredni subjetki biti izjednačeni sa privrednim subjektima iz zemalja Evropske unije.

Inače, ERP PANTHEON prisutan je na bh. tržištu duži niz godina i svakodnevno ga koristi više od 7.700 korisnika: računovođe, direktori, tehnolozi u proizvodnji, menadžeri ljudskih resursa, prodavači i ostali zaposleni u blizu 2.700 kompanija. Realizacijom strateškog partnerstva sa Datalaba sa BH Telecomom, ERP PANTHEON je još pristupačniji preduzećima

PANTHEON Cloud, odnosno računovodstvo u oblaku, nudi novi način pristupa i pohranjivanja podataka, koji više nisu smješteni lokalno na računaru već u cloudu (oblaku), što znači da programu možete pristupiti sa više uređaja, u bilo koje vrijeme i s različitih lokacija. U data centru BH Telecoma baze podataka korisnika se sigurno pohranjuju i dostupne su 24/7.

PANTHEON Cloud ne zahtijeva kupovinu licenci i početna ulaganja u opremu. Uslugu PANTHEON Cloud će biti moguće koristiti plaćanjem fiksne mjesečne naknade, a cijena će zavisiti o odabranom paketu usluge i broju licenci.

Predstavljanje PANTHEON Cloud usluge široj poslovnoj javnosti bit će održano u aprilu ove godine u organizaciji oba partnera.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti