Bingo širi svoju mrežu: Jajce dobija tržni centar

19.07.2016. 12:12 / Izvor: Akta.ba

Riječ je o Ugovoru o kupoprodaji nekretnine – neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta površine 12.043,00 m2.

Potpisivanjem Ugovora između Općine Jajce i Privrednog društva „BINGO“ d.o.o. exsport-import Tuzla i zvanično porodici od više od stotinu šezdeset poslovnih jednica BINGA pridružuje se i budući Tržni centar u Jajcu.

Ugovor su potpisali Načelnik Općine Jajce Edin Hozan i direktor BINGO društva Dario Nikolić.

Riječ je o Ugovoru o kupoprodaji nekretnine – neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta površine 12.043,00 m2 koje se nalazi u sklopu Urbanističkog projekta „Trgovački centar-željeznička stanica“ i na istoj je planirana izgradnja tržnog centra. Budući poslovni objekat - tržni centar sa gabaritima 42,00 m x 120,00 m, spratnosti Sut+P+1 imati će u suterenu parking garažu kapaciteta 115 parking mjesta, skladište, servisni kao i administrativni blok, u prizemlju će biti glavna pristupna zona, lobby sa informacionim pultom,  hypermarket, manji prodajni  prostori i na spratu ugostiteljski sadržaji, odmor i razonoda (kuglana i biljar klub), transformabilni prodajni prostori.

Neizgrađeno gradsko građevinsko zemljište prodato je putem javnog nadmetanja – licitacije, a ugovor je vrijedan 908.184,77 KM.

Prema Ugovoru kupac „Bingo“ d.o.o. Tuzla obavezuje se da u roku od godinu dana od dana zaključivanja kupoprodajnog ugovora podnese zahtjev za izdavanje urbanističke saglasnosti i odobrenja za građenje, te u roku od godinu dana od dana izdavanja odobrenja za građenje izvede pretežan dio radova na izgradnji planiranog objekta, odnosno sa izgradnjom prve nadzorne stropne konstrukcije i u daljem roku od 3 godine završi izgradnju objekta.

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije