Ceste FBiH će investirati 40 miliona eura u USK

24.07.2015. 08:31 / Izvor: Akta.ba
Ceste FBiH će investirati 40 miliona eura u USK

JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine investirati će 40 miliona eura na izgradnju i modernizaciju cesta u Unsko-sanskom kantonu, prezentirao je jučer u Bosanskom Petovcu Filip Vujeva, direktor Cesta.

JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine investirati će 40 miliona eura na izgradnju i modernizaciju cesta u Unsko-sanskom kantonu, prezentirao je jučer u Bosanskom Petovcu Filip Vujeva, direktor Cesta, načelnicima Općine Bosanski Petrovac, Zlatku Hujiću, Općine Ključ, Nedžadu Zukanoviću i načelniku Općine Drvar, Stevici Lukaču.

 Na sastanku u kabinetu Načelnika Općine Bosanski Petrovac prezentiran je Program  investiranja za period 2015-2019. godina. JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine će  iz kreditnih sredstava Evropske investicione banke, Svjetske banke i EBRD-a graditi  treću traku na tri najznačajnija prevoja koji općinu Bosanski Petrovac povezuju sa susjednim općinama Drvar i Ključ, te gradom Bihać.

"Ovo što je danas prezentirano, je od životne važnosti za Bosanski Petrovac, izgradnjom trećih traka na prevoju Lanište i Oštrelj, te treće trake u Ripačkom klancu, saobraćaj na magistralnim cestama u Bosanskom Petrovcu će učiniti znatno bržim i sigurnijim, a vijest o  investicijama od 40 miliona eura u puteve USK je za svaku pohvalu direktoru Vujevu", rekao je načelnik Hujić.

Načelnici općina Bosanski Petrovac, Ključ i Drvara dali su punu podršku Programu JP Cesta FBiH, te obećali da će sa svoje strane u lokalnim upravama poduzeti hitne mjere na stvaranju uslova za  rješavanje imovinsko pravnih pitanja na dijelu puta na kojem će biti izvođeni radovi, a za koordinatora aktivnosti ove tri lokalne uprave biti će imenovan Omer Hodžić, Šef službe za katastar i imovinsko-pravne poslove u Općini Bosanski Petrovac.

"U našim planovima je predviđena izgradnja treće trake na prevoju Laništa i Ripač na putu M5 i planirano da se uloži više od 3,5 miliona eura, a za prevoj Oštrelj planirali smo da se izdvoji oko 4 miliona eura" prezentirao je samo dio projekata Filip Vujeva, direktor JP Ceste Federacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije