al

Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Ahmet Ibukić-Ami, profesor Likovne kulture s metodikom pri Univerzitetu u Bihaću

06.08.2009. 14:51 / Izvor: eKapija.BA

Ahmet Ibukić rođen je u Bihaću 1957. godine. Završio je Školu primijenjenih umjetnosti te Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, na Odsjeku slikarstva, u klasi prof. Milivoja Unkovića. Postdiplomski studij završio je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, u klasi prof. Seida Hasanefendića.

Na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Bihaću 2004. godine izabran je u zvanje Docenta likovne kulture. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine od 1987. godine. Na Internacionalnoj Akademiji "Greci - Marino" u Verbanu 2005. godine imenovan je na mjesto Akademskog saradnika na Odsjeku za umjetnost.

Ušao je u internacionalnu umjetničku enciklopediju "Dizionario Encoclopedico Internazionale D'arte Moderna E Con – Temporanea 2004/2005".

Ahmet Ibukić živi i radi u Bihaću kao viši kustos u JU Muzeja Unsko-sanskog kantona, te na Pedagoškom fakultetu u svojstvu vanjskog saradnika kao profesor Likovne kulture s metodikom pri Univerzitetu u Bihaću. Izlagao je na više grupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

(Napomena: Tekst je u potpunosti preuzet sa ibukic.com)

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ličnosti