Adnan Ćatić vraća se u BiH i otvara fabriku energetskih pića

05.05.2016. 13:24 / Izvor: Akta.ba
Adnan Ćatić vraća se u BiH i otvara fabriku energetskih pića

Nakon 26. godina uspješne bokserske karijere Adnan Ćatić (Felix Sturm) se vraća u svoju domovinu i pokreće fabriku mineralne vode i bezalkoholnih energetskih pića.

Nakon 26. godina uspješne bokserske karijere Adnan Ćatić (Felix Sturm) se vraća u svoju domovinu i pokreće fabriku mineralne vode i bezalkoholnih energetskih pića.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba Ćatić kaže kako je došlo vrijeme da se oduži domovini i investira ovdje.

"To je najmanje što mogu uraditi za BiH. Kompanija pod nazivom 'Heavy 1' koja proizvodi energetsko piće istog imena je u Njemačkoj pokrenuta 2014. godine i do danas je postigla odlične rezultate.  Već smo među prvih pet najačih proizvođača, a naši proizvodi mogu se kupiti na 11.000 benzinski pumpa i 5.000 prodavnica u Njemačkoj", kaže Ćatić, najavljujući skori portatak svoje porodice u BiH.

Prve količine Heavy 1 pića u Bosni i Hercegovini biće uvezene u junu, a  za godinu dana u planu je i otvaranje fabrike. Koncesiju za korištenje Muške vode već je dobio na period od 30 godina. Ostalo je da se pronađe adekvatna lokacija za izgradnju fabrike.

Kako je period od godinu dana ipak dug, Ćatić nije mogao tačno potvrditi koliko će novca uložiti u fabriku, iako je svjestan da se radi o milionskoj investiciji. Ono što ga posebno raduje, jeste činjenica da će bh. djeci i građanima dati priliku da dobiju zaposlenje i na taj način kreiraju vlastitu budućnost.

Inače, trenutna prodaja i distribucija Heavy proizvoda vrši se preko Njemačke za Belgiju, Španiji i Italiju. U planu je preko Bosne i Hercegovine da se vrši distribucija u zemlje arapskog svijeta, a već postoji zainteresovanost iz Katara i Saudijske Arabije.

U vrlo kratkom roku tržišta na kojima je prisutan proizvod Heavy se uvjerilo da se radi o vrlo kvalitetnom piću bez hemije, koje ima halal certifikat.

Na kraju razgovora Ćatić kaže kako više nema boksa u Njemačkoj, boskovat će kaže u Sarajevu i baviti se biznisom.

E. Ko. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti