Ferguson: Spriječiti odlazak mladih iz BiH

12.10.2016. 13:53 / Izvor: Akta.ba
Ferguson: Spriječiti odlazak mladih iz BiH

Britanska ambasada putem programa Fellowship ulaže u sadašnje i buduće lidere iz različitih sektora iz svih dijelova BiH.

Britanski ambasador, nj.e. Edward Ferguson, bio je domaćin prijema u britanskoj rezidenciji kome je cilj bio da se prepozna i zahvali na radu onima koji rade sa mladim ljudima u cijeloj Bosni i Hercegovini. Predstavnici vlasti, civilnog društva i dobrotvornih organizacija, kao i predstavnici poslovnog sektora i međunarodne zajednice su se pridružili članovima alumni društva Fellowship programa Britanske ambasade, kako bi se povezali i razmijenili ideje o stvaranju novih prilika za mlade u BiH.

Britanski ambasador je rekao: “Osnaživanje mladih u BiH, putem poboljšanog obrazovanja i boljih prilika za zapošljavanje, je u samom vrhu liste prioriteta Ujedinjenog Kraljevstva. Hiljade mladih ljudi napuštaju ovu zemlju svake godine kako bi našli posao u inostranstvu, jer ne mogu u svojoj zemlji, a sa sobom odnose svoj optimizam i ambicije. Zaustavljanje odliva mozgova treba da bude prioritet broj jedan za sve kojima je stalo do budućnosti Bosne i Hercegovine.”

Britanska ambasada putem programa Fellowship ulaže u sadašnje i buduće lidere iz različitih sektora iz svih dijelova BiH.  Do danas je 122 kandidata sa impresivnim postignućima, a koje smo mi pažljivo odabrali, završilo trosedmični kurs u Londonu. Program Fellowship gradi snažnu mrežu koja uključuje politiku i vlasti, civilno društvo i dobrotvorna društva, kompanije, medije i polje umjetnosti. 19 novih polaznika Fellowship programa krajem mjeseca putuje za London.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti