Otvoren obnovljeni restoran "Oaza" u sarajevskoj općini Ilidža

24.07.2015. 08:00 / Izvor: Akta.ba

Restoran je smješten u obnovljenom ilidžanskom kampu "Oaza" koji zauzima 47.000 metara kvadratnih, a osim restorana u zelenoj oazi, nalazi se 13 objekata za smještaj kapaciteta 52 sobe, kamp sa kompletnom infrastrukturom i sportski tereni.

U sarajevskoj općini Ilidža uz prisustvo poslovnih saradnika, klijenata, partnera, turističke organizacije, te zvanice iz političkog, kulturnog i javnog života BiH sinoć je svečano otvoren obnovljeni restorana Oaza sa obogaćenim sadržajima za posjetioce i kampere. Vrpcu su presjekli Alija Budnjo, predsjednik uprave HBRD Hoteli Ilidža, Fadil Novalić, premijer FBiH i Adil Osmanović, ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Restoran je smješten u obnovljenom ilidžanskom kampu "Oaza" koji zauzima 47.000 metara kvadratnih, a osim restorana u zelenoj oazi, nalazi se 13 objekata za smještaj kapaciteta 52 sobe, kamp sa kompletnom infrastrukturom, sportski tereni za mali fudbal i tenis, što je i novitet poznatog sarajevskog autokampa. U sklopu kampa obezbijeđen je prostor za 300 kampera.

Zaposlenje u obnovljenom restoranu dobit će 30 osoba.

Premijer federacije Fadil Novalić istakao je važnost ovog objekta, naglašavajući kako prema procijenama u Sarajevu noći oko četiri miliona ljudi i zabilježi se oko dva miliona posjeta. Stoga je ovo smatra Novalić jako važan objekat koji će ugostiti posjetioce Sarajeva.

"Nisam vjerovao da kamp može izgledati ovako, iako u svojoj zemlji nikad nisam kampovao obećao sam vlasniku da ću doći i kampovati ovdje jednu noć sa svojom porodicom", kazao je Novalić.

Adil Osmanović, ministar civilnih poslova BiH čestitao je vlasniku na uspješnoj investiciji, naglašavajući kako je ovo dobar pokazatelj i poruka drugim biznismenima da krenu u ovom pravcu.

Alija Budnjo, predsjednik uprave HBRD zahvali se gostima i poželio svima ugodan boravak.

Kako je već ranije poslovni portal Akta.ba najavljivao tokom izgradnje restorana vodila se briga o svakom detalju u interijeru i eksterijeru. Planirana je izgradnja dječijeg igrališta kako bi se ovaj kompleks zaokružio kao oaza koju će jednako koristiti roditelji i djeca. Objekat će biti otvoren 12 mjeseci u godini. Restoranski dio koristit će se za sve vrste prilika od poslovnih obroka do rođendanskih zabava, a u ponudi restorana bit će domaća bosanska i internacionalna kuhinja.

Sasvim sigurno će kamp i restoran Oaza na Ilidži biti jedna od omiljenih destinacija turista koji najčešće dolaze iz Holandije, Njemačke, Slovenije, Italije i Češke. Zelena oaza na Ilidži ljepotom će privući i domaće goste koji u miru, hladu, zelenilu žele odmor od svakodnevnih obaveza i gradske buke.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti