U Sarajevu održana peta PANTHEON konferencija

19.11.2012. 09:22 / Izvor: eKapija.ba
U Sarajevu održana peta PANTHEON konferencija


U Sarajevu je 15. novembra u organizaciji kompanije Datalab BH održana ovogodišnja PANTHEON konferencija u Hotelu Hollywood. PANTHEON konferencija, već peta po redu Bosni i Hercegovini, je najbitniji susret u PANTHEON korisničkoj zajednici, koja danas broji više od 28.000 korisnika u SEE regiji. Ona je prilika za edukaciju, druženje i poslovne susrete preduzeća. Namijenjena je predstavljanju najaktuelnijih tematika i novosti u PANTHEON-u, te tumačenju najnovijeg zakonodavstva i predstavljanju poduzetničkog znanja. Pored edukativne i informativne ima i veoma moćnu poslovnu funkciju.

Konferenciju su otvorili izvršni direktor Datalab Tehnologije, Andrej Mertelj, i direktor Datalab BH, Nedim Pašić, koji su zajedno sa saradnicima prezentirali novosti i poboljšanja u poslovno-informacionom sistemu PANTHEON, a napravljene u zadnjih godinu dana.

Tema ovogodišnje konferencije je bila: AKTIVNO - znanjem do izlaska iz ekonomske i finansijske krize! Cilj konferencije: Vrijeme krize nije uvijek vrijeme stezanja kaiša. Ona je i vrijeme, u kojem mlade i inventivne firme najlakše zauzmu svoju poziciju na tržištu.

U fokusu su bili odgovori na pitanja poput: s kojim znanjem, strategijama i pristupom doći do povećanja dobiti, investicija i time do uspješnog poslovanja. Skladno tom cilju organizovan je i okrugli sto, gdje je s priznatim stručnjacima iz svijeta privrede, univerzitetskim profesorima, te s predstavnicima organa uprave razgovarano o najboljim rješenjima i savjetima za bh privrednike.

Ovogodišnje PANTHEON konferencije, održane u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji i u Bosni i Hercegovini imale su poseban odnosno dvostruki značaj. U kompaniji Datalab, koja ove godine slavi svoj 15. jubilej, svjesni svoje šire društvene odgovornosti, uzeli su sebi za obavezu da doprinesu rješavanju društvene, ekonomske i socijalne problematike u Bosni i Hercegovini. PANTHEON konferencija nije bila samo kvalitetan poduzetničko-edukativni već i humanitarni događaj. Zajedno sa cijelom BiH PANTHEON zajednicom pod nazivom "...jer zajedno možemo" pomogao je Sigurnoj kući, koja djeluje u sklopu Fondacije Lokalne Demokratije, donacijom sredstava u iznosu od 1.900 KM.

Pored poslovnog povezivanja sa kompanijama srodnih djelatnosti, Pantheon konferencija je ponudila učesnicima kako brojna predavanja, tako i dobro druženje! Učesnici su imali priliku da uživaju u biznis okruženju sa produkt menadžerima, direktorima, konsultantima i ostalim stakeholderima i također da donesu odluku i/ili provjere postojeće. Datalab je sa partnerima u direktnom kontaktu razmjenio stavove i razmišljanja o PANTHEON-u i povezanim poslovima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti