U Vogošći planirana izgradnja škole i stambenih objekata

07.03.2018. 09:42 / Izvor: Akta.ba
U Vogošći planirana izgradnja škole i stambenih objekata

Sredstva za izradu Regulacionog plana u iznosu od 12.500 KM obezbijedit će Općina Vogošća.

 

Na februarskoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća vijećnici su usvojili Odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana "Rosulje" na lokalitetu uz ulicu 24. juna. Izmjene se odnose na postojeće stambene objekte i planiranu izgradnju novih objekata.

Sredstva za izradu Regulacionog plana u iznosu od 12.500 KM obezbijedit će Općina Vogošća, a izmjena će se raditi po skraćenom postupku. Prema riječima pomoćnika načelnika za urbanizam i prostorno planiranje, Hakije Delića, planirana je izgradnja osnovne škole sa potrebnim sadržajima, zadržavanje objekta predškolske ustanove/obdaništa, izgradnja stambeno-poslovnog objekta i zadržavanje dva postojeća individualna stambena objekta.

Također je razmatrana i usvojena Odluka o pristupanju izrade Regulacionog plana "Naselja Travnjak" u Hotonju.  Inicijativu za izradu ovog plana pokrenula je Općina Vogošća, a na zahtjev investitora "Taz group" Sarajevo, koji na površini od 1,4 hektara planira izgradnju stambenog naselja sa internom saobraćajnicom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije