Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Odluka o korekciji regulacionog plana Centar Novo Sarajevo (stambeno-poslovni objekat Infinity Group d.o.o.)

Izvor: Službene novine Kantona Sarajevo, Broj 2, 16.01.2014

Na osnovu člana 46. Zakona o prostornom uređenju Kantona Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 7/05) i clana 50. Statuta Općine Novo Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 35/10) Načelnik Općine Novo Sarajevo, dana 27.12.2013. godine, verifikovao je

 

ODLUKU

O KOREKCIJI REGULACIONOG PLANA "CENTAR NOVO SARAJEVO"

(STAMBENO - POSLOVNI OBJEKAT INFINITY GROUP D.O.O.)

 

Član 1.

Usvaja se korekcija Regulacionog plana "Centar Novo Sarajevo", u daljem tekstu: korekcija Plana.

 

Član 2.

Korekcijom Plana mijenja se horizontalni i vertikalni gabarit stambeno-poslovnog objekta unutar Planom utvrđene građevinske linije, na parcelama oznacenim kao I2, I3 i I4.

Horizontalni i vertikalni gabariti, namjena, spratnost i lokacijska postavka planiranog stambeno-poslovnog objekta su preuzeti iz Idejnog projekta "Stambeno-poslovni kompleks Dolac-malta", investitor Infinity Group d.o.o. Sarajevo, projektant Invest KS d.o.o. Sarajevo i u građeni u korekciju Plana, prema sljedećim urbanističko-tehničkim uslovima, odnosno na način:

- Na parcelama označenim kao I2., I3 i I4, planirana je izgradnja stambeno-poslovnog objekata max. sprat, od -3+P do -3+P+8, na nacin kako je prikazano u grafičkom prilogu br. 2 i br. 3.

- Namjena planiranog objektaje stambeno-poslovna.

- Potrebno je obezbijediti parking prostor unutar regulacione linije parcele planiranog objekta sa minimalnim brojem 1 stan - 1 parking mjesto i određenim brojem parking mjesta za potrebe poslovnog dijela objekta.

- Građevinska parcela je uređena na način kako je prikazano na grafičkom prilogu br. 2 i br. 3.

 

Član 3.

Korekcija Plana sastoji se iz tekstualnog dijela i grafičkog priloga. Tekstualni dio i graficki prilog korekcije Plana su sastavni dio Regulacionog plana "Centar Novo Sarajevo" -prečišćeni tekst ("Službene novine Kantona Sarajevo", br. 17/11), i Izmjene i dopune Regulacionog plana "Centar Novo Sarajevo" po skraćenom postupku ("Službene novine Kantona Sarajevo", br. 33/12 i 02/13).

 

Član 4.

Korekcija Plana je rađena za faze urbanizma i saobraćaja, a obaveza investitora je da za faze komunalne infrastrukture izvrši usaglasavanje Korekcije Plana sa Idejnim rješenjima, koja su sastavni dio Regulacionog plana "Centar Novo Sarajevo", te pribavi saglasnost nadležnih javnih komunalnih preduzeća.

 

Član 5.

Po jedan primjerak ovjerene korekcije Plana (tekstualni dio i graficki prilog) nalazi se na stalnom javnom uvidu i čuva se u Službi za oblast prostornog uređenja i urbanizma Općine Novo Sarajevo, Zavodu za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, Gradskoj upravi Grada Sarajeva i Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

 

Član 6.

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja na oglasnoj ploci Općine Novo Sarajevo, a naknadno ce se objaviti u "Službenim novinama Kantona Sarajevo".

 

Broj 02-23-2278/12        

27. decembra 2013. godine

 

Općine Novo Sarajevo

Načelnik

Nedžad Koldžo, s. r.

 

 

ZAVOD ZA PLANIRANJE RAZVOJA KANTONA SARAJEVO

 

KOREKCIJA REGULACIONOG PLANA "CENTAR NOVO SARAJEVO" (Stambeno-poslovni objekat INFINITY GROUP d.o.o.)

 

Direktor Hamdija Efendić, s. r.

Sarajevo, septembar/rujan 2013. godine

 

NOSILAC PRIPREME PLANA: Načelnik Općine Novo Sarajevo; Nedžad Koldžo, s. r.

NOSILAC IZRADE PLANA: Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo

KOORDINATOR U SEKTORU ZA PROVEDBENU DOKUMENTACIJU I STRUČNA MIŠLJENJA:  Stanislava Marinović, dipl. ing. arh., s. r.

ODGOVORNI PLANER: Mirza Rustempasić, dipl. ing. arh., s. r.

 

1. UVOD

Načelnik Općine Novo Sarajevo je u skladu sa članom 46. Zakona o prostornom uređenju Kantona Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", br. 7/05) pokrenuo inicijativu za korekcijom Regulacionog plana "Centar Novo Sarajevo" -Prečišćni tekst ("Službene novine Kantona Sarajevo", br. 17/11), (u daljem tekstu: korekcija Plana), dopisom broj: 02-23-2278/12 od 06.12.2012. godine.

Isto tako urađene su i Izmjene i dopune Regulacionog plana "Centar Novo Sarajevo" po skraćenom postupku ("Službene novine Kantona Sarajevo" br. 33/12. i 02/13).

Korekcija se odnosi naplanirane parcele I2, I3 i I4, zakoji se traži izmjena horizontalnog gabarita objekta, te povecanje spratnosti objekta, a sve unutar Planom utvrđene građevinske linije.

 

2. IZVOD IZ REGULACIONOG PLANA "CENTAR NOVO SARAJEVO"

Osnov za izradu Regulacionog plana "Centar Novo Sarajevo" je bio Urbanistički plan grada Sarajeva za urbano područje Sarajevo za period 1986-2015. god. sa utvrđenim pretežnim namjenama površina na osnovu kojih se konceptom prostorne organizacije građevinsko zemljiste koristi kao poslovna zona, stambeno-poslovna zona, zona male privrede i privrede i povrsine primarnog saobracaja, koje ce po svojoj namjeni i arhitektonskom oblikovanju biti u funkciji Sekundarnog gradskog centra Novo Sarajevo.

Površine na kojima se planira izgradnja građevina definisane su regulacionim i građevinskim linijama, maksimalnom visinom i maksimalnom bruto-građevinskom povrsinom, zatim procjenom broja parking-garažnih mjesta u okviru građevinske parcele. Građevinske parcele na kojima se planira izgradnja građevina, a u okviru definisanih namjena, označene su kao "S" (1-13), "K" (1-9) "I" (1-22) i "G" (1-8) koja se odnosi na planirane podzemne garaže.

Građevinske parcele se oslanjaju na planiranu sekundarnu mrežu saobraćajnica koje su povezane sa izgrađenim primarnim gradskim saobraćajnicama.

 

3. KOREKCIJA REGULACIONOG PLANA "CENTAR NOVO SARAJEVO" Stambeno - poslovni objekat INFINITY GROUP d.o.o.

Predmet korekcije Plana je stambeno-poslovni objekat, spratnosti od -3+P do -3+P+8, koji se nalazi na parcelama označenim kao k.c. 3891,3892, diok.c. 3895,3896 i 3897/1 K.O. Novo Sarajevo I po novom premjeru, odnosno u Regulacionom planu označenim parcelama kao I2, I3 i I4.

Horizontalni i vertikalni gabariti, namjena, spratnost i lokacijska postavka planiranog stambeno- poslovnog objekta su preuzeti iz Idejnog projekta "Stambeno-poslovni kompleks Dolac-malta", investitor Infinity Group d.o.o. Sarajevo, projektantInvestKS d.o.o. Sarajevo,iugrađeniukorekciju Plana prema sljedećim urbanističko-tehničkim uslovima, odnosno na način:

 

- Na parcelama označenim kao I2, I3 i I4, planirana je izgradnja stambeno-poslovnog objekata max. sprat, od -3+P do -3+P+8, na nacin kako je prikazano u grafičkom prilogu br. 2 i br. 3.

- Namjena planiranog objekta je stambeno-poslovna.

- Potrebno je obezbijediti parking prostor unutar regulacione linije parcele planiranog objekta sa minimalnim brojem 1 stan -1 parking mjesto i određenim brojem parking mjesta za potrebe poslovnog dijela objekta.

- Građevinska parcela je uređena na nacin kako je prikazano na grafickom prilogu br. 2 i br. 3.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: