Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 10.08.2017. 08:56

Prodaja postrojenja za termičku obradu, glodalica, hidraulične prese, mjernih instrumenata i alata...

Izvor: Dnevni Avaz, 10.08.2017.

„UNIS TOOLS" d.o.o. u stečaju ul. Igmanska br.1, Vogošća, Sarajevo

Broj: 65 0 St 608296 16 St

Sarajevo: 07.08.2017. godine

 

Na osnovu čl.101 Zakona o stečajnom postupku (Službene novine FBiH br:29/03, 32/04, 42/06 i 4/17 odluka US), i u skladu sa odlukom Skupštine povjerilaca donesene na izvještajnom ročištu dana 20 06.2017. godine, stečajni upravnik objavljuje:

 

JAVNO NADMETANJE

za prodaju pokretne imovine u vlasništvu stečajnog dužnika „UNIS TOOLS" d.o.o. u stečaju, koje će se održati u prostorijama stečajnog dužnika u ul. Igmanska br. 1, Vogošća-Sarajevu, dana 29.08.2017.godine (utorak) sa početkom u 10°° sati.

 

A. Predmet prodaje

Predmet prodaje je kompletna pokretna imovina prema popisnim listama, a koja se sastoji iz sijedećeg:

1. Osnovna sredstva: -prodaje se po stavkama iz popisnih listi,

Postrojenje za termičku obradu, EMCO Emcomat 300E strug, CNC glodalica FAMUP MCL 120E, tokarski strojevi, glodalice, hidraulična presa PST 70/3000, ex.prese: 250t,125t, 40t, brusni strojevi, erozimat, koordinatna bušilica, termičko ulje za kaljenje 13.000 lit., kaloriferi, alati, kontrolni i mjerni instrumenti, viljuškar Indos 2t, putn. automobil Volkswagen „Passat", teretno vozilo „Mercedes" i ostalo prema popisnim listama. 

Mjerni instrumenti i alati koji su smjesteni u skladištu br.9, u proizvodnoj hali, prodaju se kao cjelina.

2. Skladište 01; osnovni materijal:                                 -prodaje se samo kao cjeliria,

3. Skladište 02; pomoćni materijal:                                -prodaje se samo kao cjelina,

4. Skladište 03; sitni alat i inventar:                               -prodaje se samo kao cjelina,

5. Skladište 04; materijal za izradu al, bravarije:             -prodaje se samo kao cjelina,

6. Skladište 05, elektro materijal:                                  -prodaje se samo kao cjelina,

7. Skladište 06; magacin goriva, maziva i hemikalija:       -prodaje se samo kao cjelina,

8. Skladište 08; skladište specijalnih alata:                     -prodaje se samo kao cjelina,

9. Skladište 09; HTZ oprema:                                       -prodaje se samo kao cjelina,

10. Skladište 30; magacin rezervnih dijelova:                 -prodaje se samo kao cjelina,

 

B. Cijena i način prodaje:

1. Cijene koje su navedene u popisnim listama, predstavljaju početne prodajne cijene i imovina se ne može prodavati ispod navedenih cijena. U cijenama iz popisnih listi nije uključen PDV 17%. Ukupna procjenjena vrijednost imovine navedene pod t.A, stavke 1-10, iznosi 922.918,00 KM. prema procjeni sudskog vještaka i komisije za popis.

2. Prodaja pokretne imovine izvršiti će se metodom usmenog javnog nadmetanja. Prednost imaju ponuđači koji licitiraju pokretnu imovinu kao cjelinu navedenu pod t.A, stavke 1-10. Ukoliko ne bude takvih ponuđača, razmatraće se pojedinačne ponude za svaku stavku posebno iz popisnih listi, a kako je navedeno pod t.A. Popisne liste je sačinila komisija koju je imenovao stečajni upravnik.

3. Za prodaju postrojenja za termičku obradu, potrebno je da prodavac obezbjedi saglasnost ZiraatBank BH d.d. Sarajevo. Prednost za kupovinu postrojenja za termičku obradu imaju ponuđači koji licitiraju postrojenje kao cjelinu, a ukoliko ne bude takvih ponuđača, razmatraće se pojedinačne ponude za svaki dio postrojenja posebno, prema procjeni sudskog vještaka.

C. Uslovi prodaje i rokovi podnošenja prijava:

Svi ponuđači su obavezni preuzeti od stečajnog upravnika pravila za prodaju i formular prijave za javno nadmetanje, i potpisati potvrdu o prijemu navedene dokumentacije. U pravilima za prodaju su detaljno navedeni uslovi prodaje i rokovi podošenja prijave.

Usmeno javno nadmetanje održati će se i ako na njemu učestvuje samo jedan podnosilac prijave, koji ispunjava uslove predviđene ovim Oglasom. Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju sva pravna i fizička iica koja zaključno sa 25.08.2017.godine do 15:00 sati, dostave lično na adresu prodavca, prijavu za javno nadmetanje, i uplate na ime osiguranja za učešće na javnom nadmetanju iznos od 10% od početne prodajne cijene za predmet prodaje za koji su zainteresirani, sa naznakom „Uplata za učešće na javnom nadmetanju za prodaju pokretne imovine", na transakcijski račun prodavca, "UNIS TOOLS" d.o.o. u stečaju, broj: 199-049-00050396-82, otvoren kod Sparkasse Bank d.d. BiH, Filijala Sarajevo. Ukoliko do navedenog roka, do 25.08.2017.godine do 15:00 sati, ponuđači ne dostave prijavu za javno nadmetanje i ne uplate osiguranje za učešće na javnom nadmetanju, neće moći učestvovati na javnom nadmetanju. Javno nadmetanje će voditi stečajni upravnik, a pobjednik javnog nadmetanja za svaki ponuđeni predmet prodaje će biti onaj ponuđač koji ponudi najvišu cijenu. Kupcu če uplaćeno osiguranje biti uračunato u cijenu, a ostalim učesnicima će biti vraćeno u roku od 10 dana od dana održavanja javnog nadmetanja.

Prodaja se vrši po načelu "VIĐENO-KUPLJENO" i naknadne reklamacije se neće uvažavati. Kupac snosi sve troškove koji terete kupoprodaju: porezi, ovjere, takse i dr. Sve informacije i obavještenja u vezi kupovine i pregleda predmeta prodaje mogu se dobiti na broj tel. 033/433-510,- svakim radnim danom od 900 do 1300 sati, u periodu od 10.08.- 30.08.2017.godine.

 

Stečajni upravnik

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: