EU / FONDOVI

EU ubrzava povrat sredstava utrošenih na projekte za mlade

‌Europska komisija donijela je pravila kojima će se smanjili administrativno opterećenje te omogućiti brz povrat sredstava državama članicama za aktivnosti koje se financiraju putem YEP-a i ESF-a.

13.07.2015. 14:05 / Izvor: Akta.ba

‌Europska komisija donijela je pravila kojima će se smanjili administrativno opterećenje te omogućiti brz povrat sredstava državama članicama za aktivnosti koje se financiraju putem Inicijative za zapošljavanje mladih (YEI) i Europskog socijalnog fonda (ESF), piše portal cut.hr.

Novi sustavi omogućit će brži i jednostavniji povrat sredstava za aktivnosti kojima se podržavaju mladi. Promicanje zapošljavanja mladih glavni je prioritet Europske komisije. Krajem svibnja Komisija je kvalificiranim državama članicama isplatila milijardu eura pretfinanciranja iz Inicijative za zapošljavanje mladih kako bi se ubrzala provedba mjera podrške na terenu i tako pomoglo do 650 000 mladih osoba.

Komisija je nedavno pozdravila i jačanje Europskog saveza za naukovanje, u okviru kojega su se sudionici obvezali mladima na raspolaganje staviti 140 000 novih prilika za naukovanje i osposobljavanje. Europska komisija sada poziva države članice da razviju vlastite pojednostavnjene sustave upravljanja troškovima te tako Inicijativu za zapošljavanje mladih i Europski socijalni fond učine jednostavnijima, sigurnijima, bržima i usmjerenijima na rezultate.

Povjerenica Thyssen komentirala je nove, pojednostavnjene sustave upravljanja troškovima: „Aktualno povećanje stope zaposlenosti mladih ohrabrujuće je: tijekom 2014. godine 850 000 mladih osoba pronašlo je radno mjesto.

Komisija podržava države članice u njihovim naporima nastojeći im olakšati provedbu Jamstva za mlade putem Inicijative za zapošljavanje mladih i Europskog socijalnog fonda. Današnja odluka olakšat će provedbu projekata namijenjenih mladima na terenu.“

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU