Pauza / KULTURA I FILM

U Skenderiji održan diplomatski bazar sa 60 štandova iz raznih zemalja

04.12.2016. 11:24 / Izvor: Fena

Diplomatski zimski bazar, najveći humanitarni događaj godine koji su organizirali članovi diplomatske zajednice koja djeluje u BiH održan je jučer u sarajevskoj Skenderiji.

U organizaciji  Diplomatskog zimskog bazara  učestvovalo je 40 ambasada, a u ponudi su bili na 60 štandova raznih zemalja hrana iz cijelog svijeta, suveniri i neobični predmeti.

Članica organizacionog odbora bazara Caroline Ferguson supruga britanskog ambasadora u BiH  je istakla da će novac koji su posjetioci potrošili na bazaru otići u humanitarne organizacije koje podržavaju djecu u BiH.

Prikupljena sredstva bit će donirana Centru za dnevni boravak djece sa posebnim potrebama Christine Witcutt koji se nalazi u okviru škole "Vladimir Nazor" u Sarajevu, Udruženju "Down Sy i Mi" iz Banje Luke koje podržava djecu sa Downovim sindromom i njihove porodice, Franjevačkom međunarodnom studentskom centru BIH koji pruža stipendije i smještaj za studente iz cijele BiH, te Projektu učvršćivanja porodica, koji u saradnji sa internacionalnim SOS Dječijim selima, poboljšava uslove života rizičnih porodica u Srebrenici i okolnim ruralnim područjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza