Održan treći Gospodarski forum općine Žepče: Fokus na inovacije

14.10.2016. 14:18 / Izvor: Akta.ba
Održan treći Gospodarski forum općine Žepče: Fokus na inovacije
OTVORI GALERIJU

Forum je posvećen prvenstveno mladim ljudima, ali i informacijskim tehnologijama i konkuretnosti znanja.

U organizaciji Općine Žepče i Razvojne agencije Žepče, te uz suorganizaciju Centra za tehnološki razvoj Brodsko-posavske županije i Ureda za međunarodnu suradnju TINTL (RH) i Fonadcije Mozaik, u Žepču je održan Gospodarski forum općine Žepče 2016.

Ovogodišnji Forum s temom "Inovacije u poduzetništvu", koji  se održava u sklopu proslave Dana općine Žepče, posvećen je prvenstveno mladim ljudima, ali i informacijskim tehnologijama i konkuretnosti znanja, te ujedno pruža priliku različitim profilima ljudi, da se sretnu na jednom mjestu i razmjene pozitivna iskustva i znanja.

Na samom početku, goste je pozdravio općinski načelnik Mato Zovko koji je iskoristio priliku da svim Žepčankama i Žepčacima čestita Dan općine, 14. listopada.

"Cilj ovog Foruma je da svi još jednom zajedno sjednemo, upoznamo se, razmjenimo iskustva, primjere dobre prakse, informacije, međusobno povežemo javni i privatni sektor, te da steknemo pozitiva znanja koja će nam pomoći u daljnjem poslovanju", kazao je načelnik Zovko dodavši da je Općina Žepče uvijek spremna za nova znanja i iskustva.

Nazočnima se ispred suorganizatora Brodsko-posavske županije obratio direktor Centra za tehonološki razvoj Damir Mirković koji  je pohvalio suradnju s Općinom Žepče i RAŽ sa kojom sudjeluje u jednom prekograničnom projektu.

"U svakom gospodarstvu postoje i dobra i loša vremena, ali nebtino u kojim se mi vremenima nalazimo, ono što je ključno za uspjeh su znanje i inovacija. Te dvije kategorije su sigurno najvažnije investicije u koje jedno poduzeće može uložiti, i oni bi trebali biti ključni faktor u borbi protiv loše kvalitete. Sigurno da ta dva elementa, ta dva faktora, svako gospodarstvo mogu oživjeti. Danas ćemo imati priliku upoznati ljude, tvrtke, organizacije iz BiH i Hrvatske, i vidjeti da bez obzira na okruženje u kojem se nalazimo i sve prilike i ne prilike koje nas stišču, na našim prostorima možemo ostvariti uspjeh. Nadam se da će ovaj Gospodarski forum biti podstrijek za sve poduzetnike, mlade idealiste da zakorače, i naprave prvi korak u poduzetništvu i da zapravo budu pozitivan primjer svim onim ljudima i mladim naraštajima koji tek dolaze", kazao je Mirković, te je naglasio da mu je izuzetna čast biti djelom jednog ovako bitnog skupa.

Pored ostalih nazočnima su se obratili i Mladen Markešić iz Ureda za međunarodnu suradnju TINTL, te Zoran Puljić direktor Fondacije Mozaik, koji su kratko predstavili sebe i organizacije ispred kojih dolaze.

U pozdravnom govoru direktorica RAŽ Branka Janko je podsjetila nazočne da je Gospodarski forum osmišljen kao mjesto poslovnog susreta i razmjene dobrih primjera i praksi, a ovogodišnji susret je poseban iz razloga što šalje poruku otvorenosti za nove ideje i poznatstva. "Svi smo mi mali kotačić koji vodi ka razvoju, i naša uloga i cilj, jeste da doprinesemo razvoju kako nas samih, tako i sredina iz kojih dolazimo", poručila je Janko.

Inače, samom forumu nazoči oko 150 predstavnika iz 30 javno-privatnih institucija, nevladinih i međunarodnih organizacija kao i mladi poduzetnici i inovatori iz BiH i Hrvatske.

Forum je osmišljen kroz tri panel diskusije na teme „Kako razviti poduzetničku klimu i potaknuti inovativno poduzetništvo“?, "Znanje, inovacije, rast – formula poduzetničkog uspjeha“ i  „Ekosistem za razvoj poduzetništva mladih“.

Paralelno uz navedene panele, održava se i izložba „Inovacija mladih“ kroz koju su predstavljeni razni projekti i patenti mladih poduzetnika i učenika, kako iz BiH, tako i iz Hrvatske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti