Šta Trebinjce očekuje u novom prodajnom centru "Bingo"

19.08.2015. 13:34 / Izvor: Akta.ba
Šta Trebinjce očekuje u novom prodajnom centru 'Bingo'

Radovi na izgradnji prodajnog centra "Bingo" u prostoru bivše kasarne u Trebinju, otpočeti sredinom maja, u punom su zamahu i odvijaju se planiranom dinamikom.

Radovi na izgradnji prodajnog centra “Bingo” u prostoru bivše kasarne u Trebinju, otpočeti sredinom maja, u punom su zamahu i odvijaju se planiranom dinamikom,  piše hercegovinapromo.com.

Na betonske konstrukcije već se postavljaju krovovi tako da cijeli objekat već poprima konačne obrise. Novi objekat “Binga”, koji će biti dio najvećeg bosanskohercegovačkog prodajnog lanca, prostiraće se na oko 10.000 kvadratnih metara prostora, a saobraćajno će biti povezan sa putem Trebinje-Ljubinje-Mostar (jedan krak), te sa novom autobuskom stanicom u Trebinju (drugi krak).

Pored hipermarketa koji će biti najveći prodajni objekat u gradu na Trebišnjici, u prodajnom centru će “Bingo” otvoriti i svoj ugostiteljski objekat koji po izuzetno niskim cijenama nudi brzu hranu i osvježavajuće napitke. Što se samog hipermarketa tiče “Bingo” je već prepoznatljiv kao trgovački lanac sa najvećim brojem artikala na svojim policama, a veličina novog objekta omogućiće da se u širokoj ponudi nađu i brojni artikli koji nisu tipični za ovdašnje markete (obuća i odjeća renomiranih proizvođača, galanterija, itd.).

Iako je prvobitno planirano, zbog nezainteresovanosti “CineStar”-a kao partnera, odustalo se od izgradnje bioskopske dvorane u okviru prodajnog centra (“Bingo” je ovo partnerstvo realizovao u Bihaću prošle godine). Ipak, po najavama iz ove kompanije, Trebinjce bi trebali obradovati kuglanom – tačnije “Bowling” centrom.

Najveći bh. trgovački lanac u sklopu svojih većih prodajnih centara (Bihać, Bugojno, Čitluk) iznajmljuje prostore i za brojne druge renomirane proizvođače i dobavljače kao što su: Carpisa, S.Oliver, New Yorker, Deichmann, Sport Vision, Queen, Stanić Techno Shop i drugi, a koji će od pomenutih svoja vrata otvoriti i u Trebinju zavisi od zainteresovanosti nabrojanih lanaca.

Očekivanja su da će u novom prodajnom centru “Bingo” biti zaposleno oko 100 radnika, a sigurno je da će osim lokalnih kupaca ovaj objekat privući i brojne kupce iz okolnih opština Crne Gore i Hrvatske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti