Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 21.07.2016. 09:05

(prekid postupka) Nabavka usluga projekta monitoringa podzemnih voda sliva rijeke Drine na prostoru Republike Srpske

Izvor: Akta.ba, 20.07.2016.

Na osnovu člana 100.stav 5) i člana 110. Zakona o javnim navnim nabavkama Bosne i Hercegovine (Službeni glasnik Bosne i Hercegovine br. 39/14), članova 17. i 19. Statuta Javne ustanove „Vode Srpske" Bijeljina, u postupku razmatranja uložene žalbe jednog od subjekata koji su preuzeli tendersku dokumentaciju za pružanje usluga izrade projekta monitoringa podzemnih voda sliva rijeke Drine na prostoru Republike Srpske (njihov broj: 136-07/16 od 18.07.2016. godine; naš broj: 01/3-4501/16 od 19.07.2016. godine), direktor Javne ustanove „Vode Srpske" Bijeljina donosi

 

ODLUKU

 

Član 1.

Prekida se postupak javne nabavke za pružanje usluga izrade projekta monitoringa podzemnih voda sliva rijeke Drine na prostoru Republike Srpske, do donošenja odluke Kancelarije za razmatranje Žalbi Banja Luka u postupku po uloženoj žalbi jednog od subjekata koji su preuzeli tendersku dokumentaciju - d.o.o. „IBIS - inženjering" Banja Luka.

 

Član 2.

Uzimajući u obzir činjenicu da rok za prijem ponuda za predmetnu javnu nabavku ističe 20.07.2016. godine u 12:30 časova, sve ponude koje stignu do navedenog roka ugovorni organ će neotvorene vratiti ponuđačima uz dostavljanje primjerka ove Odluke. Nakon okončanja predmetne procedure pred Kancelarijom za razmatranje žalbi, u skladu sa njihovim nalozima, ovaj ugovorni organ će o istom obavijestiti sve učesnike u predmetnom postupku.

 

Član 3.

Ova Odluka će se objaviti na portalu E - nabavke, na internet sajtu ove ustanove, i uručiti lično predstavnicima ponuđača koji dođu na otvaranje predmetnih ponuda ili koji lično donesu svoje ponude do navedenog roka iz Člana 2. ovog člana. 

Nalaže se Sektoru za ekonomske i pravne poslove da u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama realizuje ovu Odluku.

 

Član 4.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

Obrazloženje:

Ova ustanova je raspisala javnu nabavku za pružanje usluga izrade projekta monitoringa podzemnih voda sliva rijeke Drine na prostoru Republike Srpske dana 21.06.2016. godine.

Dana 24.06.2016. godine ova ustanova je donijela Odluku o izmjeni i dopuni Tenderske dokumentacije u predmetnom postupku javne nabavke.

Dana 19.07.2016. godine jedan od od subjekata koji su preuzeli tendersku dokumentaciju uložio je žalbu na Odluku o izmjeni i dopuni tenderske dokumentacije. U skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama, ugovorni organ je razmotrio predmetnu žalbu, konstatovao da je ista neosnovana i u skladu sa članom 100. stav 5) Zakona o javnim nabavkama uz svoje izjašnjenje istu će uputiti u zakonskom roku Kancelariji za razmatranje žalbi Banja Luka sa kompletnim spisom predmeta na odlučivanje.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: