Elitno naselje u Konjicu "Neretva elite resort" dobit će novog investitora?

01.12.2016. 11:56 / Izvor: Akta.ba
Elitno naselje u Konjicu 'Neretva elite resort' dobit će novog investitora?

Projekat "Neretva elite resort" je zamišljen kao projekat elitnih stambenih jedinica sa popratnim sadržajima: hotelima, restoranima...

Ako se sve bude odvijalo prema planu realizacija, odnosno izgradnja objekata u projektu "Neretva elite resort" u Konjicu mogla bi početi za godinu dana, potvrdio je za poslovni portal Akta.ba Emir Šabanović, voditelj projekta.

Navodi kako su imali problema sa investitorom iz Dubaija koji je trebao da uđe u projekat i sa kojim su potpisali ugovor, koji nije ispoštovan kada su u pitanju rokovi plaćanja projekta, menadžmenta i lokacije, tako da je sve na sudu.

Šabanović očekuje da će se to sve brzo riješiti u njihovu korist, te ne gube vrijeme. U fazi su dogovora sa investitorom koji će zajedno sa njima ući u projekat.

"Radi se o ozbiljnoj građevinskoj kompaniji koja ima jasan cilj, tako da ubrzo očekujemo potpisivanje konačnog ugovora, nakon čega krećemo sa izradom glavnog projeta i prodajom objekata putem sajmova", istakao je Šabanović.

Projekat  "Neretva elite resort" o kojem je ranije pisao poslovni portal Akta.ba  je zamišljen kao projekat elitnih stambenih jedinica (villa), sa popratnim sadržajima: hotelima, restoranima, teniskim, fudbalski, košarkaškim igralištima, zatvorenim i otvorenim bazenima. Lokaciju okružuje pitka rijeka Neretva, a samo pet minuta od lokacije nalazi se poznato bosansko-hercegovačko Boračko jezero.

Vrijednost projekta je oko 20 miliona eura.

Podsjećamo, projekat je dobio i usmene i pismene saglasnosti Općine Konjic kao i načelnika Emira Bubala, a zemljište od 61.500 m2 je u vlasništvu kompanije Integral elektro koja je i razvila ovaj projekat.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije