Grad Bihać realizirao 2,4 miliona eura projekata prekogranične saradnje

05.01.2016. 09:57 / Izvor: Akta.ba
Grad Bihać realizirao 2,4 miliona eura projekata prekogranične saradnje

Grad Bihać u proteklim godinama posebnu pažnju posvetio je sa županijama i gradovima u Republici Hrvatskoj.

Grad Bihać u proteklim godinama posebnu pažnju posvetio je sa županijama i gradovima u Republici Hrvatskoj. Pozitivna iskustva i prekograničnoj saradnji dobro osmišljeni projekti rezultirali su realizacijom nekoliko projekata u oblasti turizma i zaštite kulturno-historijskog naslijeđa na području grada Bihaća.

Tako je realizirano projekata u vrijednosti 2,4 miliona eura , a novac je uložen u turističku infrastrukturu u Nacionalnom parku Una, rekonstrukciju starih gradova Ostrovica i Sokolac i uređenju gradskog parka u centru Bihaća.

"Suština ovih projekata jeste udruživanje sredstava sa višim nivoima vlasti, odnosno partnerima iz Republike Hrvatske i tu smo pokazali da uspješno možemo osmisliti projekte i iskoristiti sredstva Evropske Unije. To ćemo raditi i u narednom periodu jer kroz realizaciju ovih projekata mi šaljemo poruku da smo otvoren grad za investicije i sve one projekte koji će poboljšati privrednu i turističku sliku Bihaća",  kazao je gradonačelnik Galijašević.

Grad Bihać uspješno je realizirao projekt „Una-izvor života“ zahvaljujući kojem je izgrađena i poboljšana turistička infrastruktura na mjestima neophodnim za razvoj zajedničkog turističkog proizvoda, zatim projekt „Zeleni otoci/Green Islands“  zahvaljujući kojem je urađena hortikulturni radovi Hortikulturna studija za „Gradski park Bihać“. Također , Grad Bihać učestvuje u implementaciji projekta Održivo upravljanje turizmom jadranske baštine „HERA“ zahvaljujući kojem je obnovljen stari grad Sokolac.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije