U Konjicu planirana izgradnja elitnog naselja "Neretva elite resort"

23.11.2015. 13:52 / Izvor: Akta.ba

"Neretva elite resort" je od velikog značaja za lokalnu zajednicu Glavatičevo, i Općinu Konjic jer će se na ovom projektu zaposliti mnogo lokalnog stanovništva te će se unaprijediti posjećenost lokalnoj zajednici.

Na lokalitetu Općine Konjic planirana je izgradnja projekta "Neretva elite resort" koji je zamišljen kao projekat elitnih stambenih jedinica (villa), sa popratnim sadržajima: hotelima, restoranima, teniskim, fudbalski, košarkaškim igralištima, zatvorenim i otvorenim bazenima, saznaje poslovni portal Akta.ba.

"Neretva elite resort" projekat ima svoju posebnost radi njegove same geografske pozicije. Lokaciju okružuje pitka rijeka Neretva, a samo pet minuta od lokacije nalazi se poznato bosansko-hercegovačko Boračko jezero.

Voditelj projekta Emir Šabanović kaže kako je na samoj lokaciji već aktivirano niz aktivnosti kao što su rafting, ribolov, kampovanje, safari ...

"Trenutno smo u fazi pregovora sa nekoliko europskih i nekoliko arapskih investitora koji imaju veliko interesovanje za ulaganje u ovaj projekat, no međutim još uvijek su pregovori u toku i nismo potpisali ekskluzivni ugovor ni sa jednom od ovih kompanija", kaže Šabanović.

Vrijednost projekta je oko 20 miliona eura, a završavanje projekta planirano je u roku od dvije godine nakon potpisivanja ugovora.

"Sam projekat 'Neretva elite resort' je od velikog značaja za lokalnu zajednicu Glavatičevo, i Općinu Konjic jer će se na ovom projektu zaposliti mnogo lokalnog stanovništva te će se unaprijediti posjećenost lokalnoj zajednici. Sam projekat  'Neretva elite resort' će da bude u skladu sa okolišem i nastojat će se dati naglasak na prirodne ljepote. Cilj projekta je da se napravi prostor za reklaksaciju domaćeg stanovništva i ljudi koji će uživati ljepote same lokacije i okoliša", pojašnjava Šabanović za Akta.ba.

Pored idejnog projekta i koncepta, Šabanović kaže kako je urađeno niz aktivnosti, odnosno riješen je pravno-imovinski status, idejno rješenje, feasibility studija izvodljivosti, geološka analiza terena, te pretvorba zemljišta u građevinsku kategoriju.

Projekat je dobio i usmene i pismene saglasnosti Općine Konjic kao i načelnika Emira Bubala, a zemljište od 61.500 m2 je u vlasništvu kompanije Integral elektro koja je i razvila ovaj projekat.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije