MICOM BH prezentirao energetsku opremu američke kompanije Doble

17.02.2016. 11:09 / Izvor: Akta.ba

MICOM BH d.o.o. u saradnji sa Doble Engineering Company održali su danas prezentaciju energetske testne opreme i naprednih on-line Sistema za monitoring energetske mreže.

MICOM BH d.o.o. u saradnji sa Doble Engineering Company održali su danas prezentaciju energetske testne opreme i naprednih on-line Sistema za monitoring energetske mreže.

Prezentaciju su vodili istaknuti predavači,uposlenici Doble-a Steve Harpham, Peter Kropmeier i Michael Sladkiewice.

"Cilj današnje prezentacije je da se stalnim ali i novim klijentima prezentiraju svi noviteti iz Doble ponude mjernih jedinica i na taj način ostvare neki novi kontakti i poslovi",  rekao nam je direktor kompanije MICOM Aldin Camović.

MICOM je od prošle godine glavni zastupnik Doble-a. Glavni kupci ovakve opreme su privatne kompanije i javna preduzeća koja se bave energetikom, prvenstveno mjerenjima u energetici.

"Ono što je za nas bitno u MICOM-u jeste da iako je ovo američki proizvođača i oprema jako je dobro zastupljena i prepoznata u bh.", kaže Camović.

Na prezentaciji su prisustvovali gosti iz javnih preduzeća koja su vezana za energetski sektor kao što su  Elektroprenos, Elektroprivreda, BH Telecom, Željeznice i mnoge druge private firme koje vrše ispitivanja u energetici. Naprezentaciji su mogli pogledati izložbene eksponate mjernih i testnih sistema i DOBLE on-line sistema za monitoring energetske mreže.

MICOM u svom daljnjem poslovanju nastavlja sa prezentacijom svoga programa, učestvovat  će na prvoj SEERC Power Conference u Portorožu zajedno sa Doble-om.

"Ono što je izvjesno u narednom period dogovorena je prodaja određenog broja naših proizvoda kupcima koji su prepoznali naš kvalitet, tako da vjerujemo da će to biti samo dodatni podstrek za jačanjem naše mreže poslovanjem", rekao je Camović.

MICOM BH je kompanija koja se bavi prodajom profesionalne mjerne opreme. U svojoj ponudi nude širok spektar raznih uređaja, od najjednostavnijih električnih testera, do najzahtjevnijih instrumenata za testiranje telekomunikacijskih i računarskih mreža, sistema u industriji i energetskih mreža.

Dodatna djelatnost MICOM-a su usluge, što uključuje usluge servisiranja mjerne opreme, organizovanje usluga kalibracije električnih i temperaturnih mjernih uređaja u akreditovanim laboratorijama, i izvođenje usluga termovizijskih snimanja.

Za sve proizvode iz njihovog prodajnog programa nude kompletnu postprodajnu podršku, garantne usluge, servis, nabavku rezervnih dijelova i opcione opreme, nadogradnju postojeće opreme, školovanje itd.

MICOM BH zastupa veliki broj proizvođača elektronske mjerne opreme, koji su tehnološki u samom svjetskom vrhu.

I.M.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti