Karijera / TIPS AND TRICKS

I najveći problem na poslu može se riješiti u ova četiri koraka

19.11.2015. 12:51 / Izvor: Poslovni dnevnik

Stres na poslu mnogima narušava emotivnu ravnotežu, a pogotovo one situacije koje prouzrokuju više stresa od ostalih. No, postoje načini da se riješe i najveći problemi, a ovo su 4 koraka koja trebate poduzeti:

KONTROLIRAJTE EMOCIJE

Vi ste ljudsko biće i zato nemojte zanemarivati svoje emocije. Pokušajte definirati kako se osjećate, a potom razmislite zbog čega se tako osjećate i koje misli su uzrokovale pojavu sumnje, straha i frustracije. Ako birate svoje misli, onda birajte one koje vas čine da se osjećate dobro i sigurno.

RAZMOTRITE SITUACIJU

Kada ste uspostavili emotivni mir, usredotočite se na problem. Probajte smireno opisati situaciju iz koje tražite izlaz, onako kako bi to učinio novinar ili netko tko nije dio problema. Zapišite sve činjenice – što se dogodilo i zbog čega se dogodilo, potpuno objektivno. Ispitajte situaciju sa svih strana kako biste je bolje razumjeli.

NAPRAVITE PLAN

Nakon što ste uspostavili emotivni balans i objektivno sagledali situaciju, vrijeme je da krenete na rješavanje problema. Napišite nekoliko alternativa koje bi mogle pomoći - razmislite koje korake bi svaka alternativa podrazumijevala, a zatim izaberite onu koju možete najlakše primjeniti.

TRAŽITE POZITIVNE STRANE

Svako iskustvo može vas naučiti kako lakše kontrolirati svoje misli i osjećaje. Svaka situacija, koliko god bila teška, ima svoju svrhu. Jer kako biste inače znali za što ste sve sposobni i sa čim se sve možete nositi, prenosi b92.

PODIJELI:

TAGOVI:

savjetovanje

stres

emocije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Karijera