BiH zainteresovana za izgradnju Jadransko-jonskog gasovoda

27.08.2016. 10:23 / Izvor: SRNA
BiH zainteresovana za izgradnju Jadransko-jonskog gasovoda

Ministar Mirko Šarović rekao je jučer na Dubrovačkom forumu da je BiH zainteresovana za izgradnju Jadransko-jonskog gasovoda.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je jučer na Dubrovačkom forumu da je BiH zainteresovana za izgradnju Jadransko-jonskog gasovoda koji bi joj omogućio snabdijevanje gasom. 

Šarović je istakao da bi to unaprijedilo konkurentnost i sigurnost snabdjevanja ovim energentom, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

On je izrazio očekivanje da će glavna trasa ovog gasovoda jednim dijelom prolazitu kroz BiH, najmanje u neumskom zaleđu. 

Šarović je uzakao na značaj regionalnog pristupa i iskorištavanja hidroenergetskog potencijala rijeka Drine i Trebišnjice.

On je rekao da bi projekat Hidroelektrane Dubrovnik dva veoma brzo mogao da počne da se realizuje u saradnji BiH i Hrvatske.

Šarović je govorio na Dubrovačkom forumu o temi "Benefiti regionalne energetske saradnje" u okviru panela "Jačanje energetske sigurnosti EU"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti