Cvijanović: Ruski kredit bez angažmana institucija BiH

28.09.2015. 07:44 / Izvor: SRNA
Cvijanović: Ruski kredit bez angažmana institucija BiH

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da će ruski kredit biti realizovan drugim modalitetom, bez angažmana institucija BiH.

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da će ruski kredit biti realizovan drugim modalitetom, bez angažmana institucija BiH. 

Cvijanovićeva je naglasila da neće biti realizovan kao državni kredit jer Republika Srpska neće dozvoliti "da pomoć velike Rusije omalovaže mali političari iz Republike Srpske i Federacije BiH".

"Uradićemo sve da do kredita i određenih podrški budžetu dođemo na način kojim ćemo apsolutno isključiti nivo BiH", rekla je Cvijanovićeva, koja je i premijer Srpske.

Ona je ponovila da ruski kredit jeste dogovoren, ali da do sada nije realizovan, te da i uprkos tome Vlada Srpske izvršava sve svoje obaveze.

"Da je pitanje života i smrti za budžet Republike Srpske, onda biste primijetili da bismo ubrzali i uradili sve da se potpiše pismo namjere sa Međunarodnim monetarnim fondom, a to nismo uradili", rekla je Cvijanovićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ona je dodala da u ovom trenutku to nije neophodno, ali da je namjera da se kroz podršku ili neka druga sredstva restrukturiše ono što je na strani duga i da se povoljnijim aranžmanom pokriju troškovi nepovoljnijih kreditnih aranžmana.

Upitana da li je akt o Bobar banci u parlamentu Srpske trebalo da bude tajan, Cvijanovićeva je rekla da to Agencija za bankarstvo Republike Srpske uradila u skladu sa zakonom, a ne Vlada, te odbacila da je Vlada zahtijevala zatvorenu raspravu.

"Vlada nema takvu mogućnost, nije predlagač tog akta", istakla je Cvijanovićeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti