Fiskalizacija i ove godine glavna tema PANTHEON konferencije

26.11.2011. 11:18 / Izvor: eKapija.ba
Fiskalizacija i ove godine glavna tema PANTHEON konferencije

U Sarajevu je 22. novembra u organizaciji kompanije Datalab BH održana ovogodišnja PANTHEON konferencija u Hotelu Bristol. Konferenciji su prisustvovali korisnici poslovno-informacionog sistema Pantheon, partneri i potencijalnih korisnici, te privrednici koji su zainteresovani za trendove u poslovnoj informatici. Konferencija je otvorena riječima dobrodošlice Nedima Pašić, direktora Datalab BH, nakon čega je uslijedila tradicionalna prezentacija brojnih novosti i poboljšanja u poslovno-informacionom sistemu Pantheon, implementiranih od održavanja prošlogodišnje Konferencije.

Raznovrsne teme iz oblasti računovodstva, finansija, fiskalizacije, omogućile su učesnicima da se na najbolji način informišu, te nadograde znanje. Fiskalizacija je, i ove godine, bila jedna od glavnih tema Konferencije. Pantheon je integrisan i spreman za rad sa fiskalnim uređajima proizvođača ERP Consulting, Neosoft, KimTec, TRING i SK Tradeing. Program ovogodišnje Konferencije je obogatilo i učešće brojnih gostujućih predavača poput prof. dr Harisa Jahića sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

(Nedim Pašić)

Pored poslovnog povezivanja sa kompanijama srodnih djelatnosti, Pantheon konferencija je ponudila učesnicima kako brojna predavanja, tako i dobro druženje! Više od 150 učesnika imalo je priliku da uživa u biznis okruženju sa produkt menadžerima, direktorima, konsultantima i ostalim stakeholderima i također da donesu odluku i/ili provjere postojeće. Datalab je sa partnerima u direktnom kontaktu razmjenio stavove i razmišljanja o PANTHEON-u i povezanim poslovima.

Nakon Konferencije druženje se nastavilo u lounge baru REINA u Bosmal City Centre povodom proslave prvog rođendana U-SITE-a (Datalab korisničkih stranica, https://usersite.datalab.eu/). Korisničke stranice imaju za cilj formiranje online zajednice Pantheon korisnika, partnera, Datalab-a, te šire javnosti u svrhe što bolje i efikasnije razmjene znanja, mišljenja i poslovnog iskustva, kako sa područja korištenja Pantheona, tako i iz oblasti računovodstva, informatike, dobre poslovne prakse i prije svega direktnog kontakta sa korisnikom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti