Vlada iz procedure povukla Zakon o šumama i Zakon o sukobu interesa

29.05.2013. 08:21 / Izvor: SRNA
Vlada iz procedure povukla Zakon o šumama i Zakon o sukobu interesa

Vlada Republike Srpske povukla je iz skupštinske procedure Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama, zbog velikog broja prispjelih amandmana i potrebnih konsultacija.

Vlada Republike Srpske poukla je iz skupštinske procedure Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama, zbog velikog broja prispjelih amandmana i potrebnih konsultacija. "Vlada Republike Srpske odlučila je da povuče ovaj prijedlog zakona zbog potrebnog usaglašavanja koalicionih partnera i svih relevantnih faktora u vezi sa ovim zakonom", rekla je potpredsjednik Vlade Srpske Nada Tešanović. Tešanovićeva je navela da su koalicioni partneri, ali i opozicija i drugi subjekti, predlagali različite procente za naknade koje bi šume izdvajale lokalnim zajednicama.

Ona je potvrdila da je DNS predlagao stopu od 10 odsto, SNSD je namjeravao predložiti stopu od sedam odsto, a opozicija od 15 procenata. "Moramo ponovo sjesti i usaglasiti ovo pitanje sa koalicionim partnerima i ostalim relevantnim subjektima i donijeti konačan tekst ovog zakona", zaključila je Tešanovićeva.

Vlada je povukla iz oprocedure i Zakon o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti RS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti