India – Europa 29 Business forum

28.09.2016. 13:42 / Izvor: Akta.ba
India – Europa 29 Business forum

U fokusu su sljedeći sektori: prerada poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, automobili i auto komponente, obnovljivi izvori energije.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da FICCI (Federacija indijskih privrednih komora) u saradnji sa Ministarstvom inostranih poslova Indije, organizuje treći po redu ”India – Europa 29 Business forum”, u Nju Delhiju, 08. i 09. decembra 2016. godine.

Na osnovu preporuka ambasadora i diplomata, fokus trećeg Foruma će uključiti i organizaciju B2B sastanaka između predstavnika indijskih i evropskih kompanija i detaljne sektorske diskusije eksperata, govornika i poslovnih lidera o sektorima od zajedničkog interesa.

U fokusu su sljedeći sektori: prerada poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, automobili i auto komponente, obnovljivi izvori energije i čiste tehnologije, ekološke tehnologije, IT & ITES, proizvodnja i visoke tehnologije, farmacija, istraživanje i razvoj, turizam, urbana infrastruktura i td.

Forum je zamišljen kao dvodnevni događaj. B2B susreti su planirani za drugi dan, odnosno 09. decembar 2016. godine. Detaljan program događaja možete podgledati na zvaničnoj web stranici događaja ili sljedećem linku Program .

Ovom prilikom pozivaju se sve bh. kompanije koje su zainteresovane da učestvuju na poslovnom forumu da potvrde svoju zainteresovanost do 04.10.2016. godine putem e-mail-a: ivana.knezevic@komorabih.ba. Kontakt osoba je Ivana Knezević (tel: 033 566 237).

Ukoliko bude veći broj bh. kompanija zainteresovan za učešće na događaju Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH će organizovati kolektivni odlazak bh. privrednika, odnosno poslovnu delegaciju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave