Poziv za učešće na forumu i poslovnim susretima Indija – Centralna Europa

28.08.2015. 10:13 / Izvor: Akta.ba
Poziv za učešće na forumu i poslovnim susretima Indija – Centralna Europa

Dvodnevni forum biće prilika za pokretanje novih razgovora o zajedničkoj i sihronizovanoj privrednoj agendi, saradnji među sektorima i B2B angažmanima između kompanija.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava poslovnu zajednicu da Federacija privrednih komora Indije (FICCI) u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Indije organizuje drugi po redu „Poslovni forum Indija – Centralna Europa (ICEBF)“, koji će se održati od 05. i 06.novembra 2015. godine u hotelu Lalit u Bangaloreu, Karnataka.

Inicijativa za organizovanjem foruma nastala je sa ciljem širenja institucionalne platforme za razmatranje i procjenu realizacije brojnih trgovinskih i investicionih mogućnosti za saradnju Indije i Centralne Europe obuhvatajući njihova tržišta. Na prošlogodišnjem Poslovnom forumu, koji je bio izuzetno uspješan, učestvovao je veliki broj ministara iz raznih europskih zemalja i izuzetno veliki broj privrednika.

Forum je prvenstveno orijentisan na organizaciju B2B sastanaka privrednih subjekata iz Indije i zemalja Centralne Europe, na kojem stručnjaci iz raznih oblasti privrede imaju priliku međusobno razgovarati. Ove godine u fokusu će biti sljedeći sektori privrede: IT&ITES, urbana infrastruktura, green tehnologija, farmaceutska industrija, poljoprivredna i prehrambena industrija, automobilska industrija, turizam itd.

Dvodnevni forum biće prilika za pokretanje novih razgovora o zajedničkoj i sihronizovanoj privrednoj agendi, saradnji među sektorima i B2B angažmanima između kompanija iz zemalja Centralne Europe i njihovih partnera iz Indije.

Više informacija o forumu i načinu registracije dostupno je na http://www.icebf.in

Zainteresovani za učešće na navedenom forumu potrebno je da svoju prijavu pošalju i na mail: aida.klemencic@komorabih.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave