Zajednički nastup namjenske industrije BiH na sajmu IDEF 2017 u Istanbulu

13.02.2017. 11:43 / Izvor: Fena
Zajednički nastup namjenske industrije BiH na sajmu IDEF 2017 u Istanbulu

Komora će za potrebe predstavljanja kompanija iz namjenske industrije zakupiti prostor od 40 metara kvadratnih.

Vanjskotrgovinska komora BiH na inicijativu kompanija iz sektora namjenske industrije organizira zajednički nastup bh. kompanija na sajmu IDEF 2017 u Istanbulu.

IDEF se smatra najvećim regionalnim i jednim od pet najvećih svjetskih sajmova namjenske industrije, a održava se od 1993. godine svake dvije godine. Ovogodišnji, 13. po redu, bit će održan od 9. do 12. maja u "Tuyap" sajamskom i kongresnom centru u organizaciji Tuyapa, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Turske, Ministarstva odbrane Turske i Vojnih snaga Turske.

Nastup na predstojećem sajmu bila je jedna od tema o kojoj se razgovaralo na sjednici Odbora Grupacije namjenske industrije VTKBiH prošle sedmice u Sarajevu. Komora će za potrebe predstavljanja kompanija iz namjenske industrije, kako je rečeno tom prilikom, zakupiti prostor od 40 metara kvadratnih. Prijedlog je, kako navode iz VTKBiH, da dizajn štanda bude urađen na način da predstavlja cjelokupnu namjensku industriju BiH i pod motom "Defence Industry of Bosnia and Herzegovina".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave